Kaikkein tärkeintä maailmassa on toimiva nettiyhteys (?)

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Valokuitunen Oy:n teettämä tutkimus paljasti, että toimiva nettiyhteys peittoaa kaikki muut arkiset mukavuudet.

Vastaajista peräti yli 70 prosenttia valitsisi mieluummin toimivan nettiyhteyden kuin etelänmatkan tai sanomalehtitilauksen. Ja vaikka nettisurffaus ja sohva kuuluvat tiiviisti yhteen, nettiyhteys hakkaa sohvan kaksinkamppailussa. Peräti 42 prosenttia vastaajista pitää toimivaa nettiyhteyttä sohvaakin tärkeämpänä.

Kovimman vastuksen nettiyhteydelle tarjosi astianpesukone, jonka valitsisi 27 prosenttia. Tosin 38 prosenttia vastaajista on ilmeisesti valmiita tiskaamaan likaiset astiansa käsin, kunhan vain pääsee nauttimaan riittävän jämäkästä nettiyhteydestä.

Tutkimuksen tuloksia selittää se, että vastaajista 60 prosenttia sanoo pärjäävänsä ilman toimivaa nettiyhteyttä korkeintaan pari päivää.

”Saunassa käydään yleensä kerran viikossa, mutta nettiä tarvitaan aamusta iltaan ja yhteyttä käyttää usein koko perhe. Ei siis ihme, että se peittoaa monet muut arkiset mukavuudet”, Valokuitunen Oy:n liiketoimintajohtaja Sanna Mutka sanoo.

Tutkimuksen vastaajista kuusi kymmenestä pitää valokuitua luotettavimpana ja nopeimpana internetyhteytenä. Kuitenkin vain neljä prosenttia heistä on sitä mieltä, että valokuituyhteyksiä on tarjolla tasapuolisesti kaikkialla Suomessa. Suomessa vallitseekin valokuituvaje, joka ei koske vain maaseudun haja-asutusalueita, vaan myös tiheästi asuttuja pientaloalueita pääkaupunkiseutua myöten.

”Siinä missä sohvat ja saunat ovat suomalaisille arkisia itsestäänselvyyksiä, toimivat nettiyhteydet eivät sitä edelleenkään ole. Ja tilanne uhkaa vain huonontua tulevaisuudessa, kun kuluttamamme datan määrä jopa 150-kertaistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana. Meillä Valokuitusella onkin tavoitteena tuoda valokuituyhteys lähivuosina 200 000 kotitalouden ulottuville”, Sanna Mutka toteaa.

Kuvan lähde: Youtube

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.