Käteisekspertti lapioi rahaa omistajilleen

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Ruotsalaisen käteisekspertin Loomisin Q3 oli muikea, muttei mitenkään yllätyksellinen. Tämä loistava yhtiö takoo tasaisen varmaa tulosta, juurikaan suhdanteiden heittelemättä.

Samaan aikaan kun maailma tulvii talouden ankeutta ja synkkiä ennusteita, Loomisin liikevaihto ja tulos nakuttavat kymmenkunta prosenttia ylös niin kuluneella kvartaalilla kuin jokseenkin varmasti myös koko 2019.

Loomis kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Jälkimmäiset ovat tietysti kasvun riskisempi muoto, mutta taitavasti yhtiö on kauppansa tehnyt, ja kassaansa vaarantamatta. Jo vuosia omassa salkussani ollut Loomis jaksaa ihastuttaa häiriöttömällä ja kannattavalla kasvullaan.

Loomis toimii suuren yleisön silmissä kuolevaksi oletettulla toimialalla, ja siten sitä on yhtiökin. Kun Loomisin ottaa esiin sijoittajakeskusteluissa, vastaansa saa yleensä tuhahduksia – käteisen käyttöhän loppuu kovaa kyytiä.

Tietysti trendi on osaltaan tämä, mutta vain osa suurta kuvaa. Todellisuudessa käteisen määrä maailmassa lisääntyy yhä vauhdikkaasti, ja monissa kasvavissa talouksissa aivan erityisesti.

Ja vaikka pitkällä aikavälillä käteisen käyttö vähentynee digitaalisten maksujärjestelmien seurauksena, Loomisin kaltainen ekspertti saattaa hallita aika harvojen yhtiöiden hallitsemaa markkinaa vielä hyvin pitkään.

Toisaalta Loomiskin on mukana uusien maksujärjestelmien kehittämisessä. Innovatiivisen ja vakavaraisen yhtiön sopeutumiskykyä ei kannata vähätellä.

Luota lukuihin

Menestyksensä todistaneet yhtiöt tekevät niin hyvin todennäköisesti jatkossakin. Loomis on konseptin mallitapaus. Sen kohdalla kannattaa luottaa lukujen todistusvoimaan eikä johtopäätöksiin tulevaisuuden suunnasta. Niin kauan kuin yhtiö jatkaa tuttua rataa, on turha murehtia sen kohtaloa maailman muutoksissa.

Loomis on ollut kroonisesti aliarvostettu. Vahvaa ja kaiken kukkuraksi hyvää osinkoa maksavaa kasvuyhtiötä on saanut staattisten yhtiöiden hinnalla. Nyt tilanne on hiukan muuttunut kurssin raketoitua viime kuukausina.

Halvimmillaan Loomis on maksanut osta-suosituksen saadessaan 300 kruunua. Hiukan sen päällä osake vetkutteli kuukausia. Tänään, markkinoiden riehaantuessa raportista, osakekurssi kiskaisi jo 400 kruunuun.

Vakaan kasvuyhtiön kurssi todistaa markkinoiden tehottomuutta

Teknisesti osake on jo aika kuuma, mutta ei se kallis fundamentaalisesti edelleenkään ole, koska osakekohtaista osakekohtaista tulosta kertyy jokseenkin satavarmasti tänä vuonna reilusti päälle kaksikymmentä kruunua.

Ilman ihmettä ensi vuonna 30 kruunua lähestyy. Tällaista yhtiötä sai todellakin vielä vajaa kaksi kuukautta sitten noin 300 kruunulla. Se kertoo kaiken oleellisen markkinoiden väitetystä tehokkuudesta.

Ali- ja ylihinnoiteltuja yhtiöitä on kaikkina aikoina maailma väärällään.

Loomis on kuulunut Pörssihaukan suositusyhtiöihin huhtikuun alusta asti.

https://porssihaukka.fi/

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.