Joko nyt on aprillipäivä, Nordnet?

Käyttäjän J.Vahe kuva

Luin kohtalaisen epäuskoisena Nordnetin tiedotetta. Aluksi tosiaan luulin sitä huonoksi pilaksi. Siinä puhutaan poikkeustilasta.

Sitten ns. reality check. Olen itse kirjoittanut useampia kirjoja sodasta, joten ehkä se tuo jonkinlaista suhteellisuudentajua. Elinaikanani on ollut jonninmoisia kriisejä, joista Kuuba oli taatusti potentiaalisesti vaarallisin ja 11.9.2001 taatusti mitättömin.

 1. Nordnetilla on ollut vuosia aikaa – kuten kaikilla muillakin pankeilla – saada verkkopankkinsa sellaiseksi, että kapasiteetti riittää, vaikka kaikki asiakkaat ryntäävät yhtä aikaa kaupoille. Osakesijoittaminen on sellaista, että hyviä tilaisuuksia kaikki etsivät. Juhannuksena ei järjestetä pilkkimiskilpailuja.
 2. Ns. pankkitoiminta on järjestetty niin, että asiakas tekee omilla verkkolaitteillaan kaiken työn, pankille jää vain laskutuksen ”vaiva”. Pankit eivät fyysisesti tapaa asiakkaitaan, joten asiakkaat eivät tuo hiekkaa eivätkä edes koronaviruksia pankkiin. Pankit ovat harvinaisen hyvin suojassa tartunnoilta, paljon paremmin kuin asiakkaat.
 3. Poikkeustilasta puhumisessa on erikoista – ja erityisen halpahintaista se, ettei Suomessa tällä hetkellä ainakaan vielä ole paljon mitään poikkeuksellista. Ihmiset käyvät työssä ja kaupassa, opiskelevat jne.  ”Poikkeuksellista” on enintään ollut pörssin volyymi ja volatiliteetti. Mutta jos laskuja ei pankissa tehdä helmitaululla, miten ihmeessä volyymi vaikuttaa sellaiseen kuin tietokoneeseen. Kyse on sentään vain jonkun sadantuhannen (?) asiakkaan toimeksiannoista, joissa kertolasku riittää. Tuskin tähän tarvitaan mitään 10 potenssiin 18 (miljardia miljardia) laskutoimitusta sekunnissa?
 4. Ruuhkaa olisi vähemmän, jos Nordnet ei olisi niin läpityperästi markkinoinut osakesäästötiliään. Sen saattoi varata viime vuonna jo ennakkoon, ikään kuin osakkeet olisivat loppuneet kesken tämän vuoden alussa. Ainoastaan jymäytettävät asiakkaat saattavat loppua.
 5. Ehkä en juuri tänään viitsi mainita Nordnetin oman nuoren Warren Buffettin lempiaiheita, Tikkurilan talomaalia ja Nokian nastarenkaita. Olen harvinaisen kiltillä päällä.

Kommentit

Comment: 

Juha

 

nyt on kaikki nappulat lyöty pussiin.

Piensijoittajasta tuli tosipiensijoittaja - näkymätön. angel

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
 • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

 • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
 • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
 • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.