Johtajan paikka avoinna

Käyttäjän J.Vahe kuva

Suomessa on avoinna huomattavan suuren fiskaalin virka. Kela jakaa vuodessa 15 mrd etuisuudet ja pääjohtajalla on runsaasti omaa päätösvaltaa ohi maan ja Kelan hallituksen. Kiinteistömassan lisäksi pörssiosakkeita on tällaisia kappalemääriä (s. 84)

Kansaneläkelaitoksen eroava pääjohtaja Elli Aaltonen valittiin tehtävään yleisen käsityksen mukaan pätevyytensä takia.  Hänen alaan liittyvä työkokemuksensa ja koulutuksensa limittyivät huomattavan hyvin yhteen. Huolimatta suuresta pätevyydestään hän epäonnistui tehtävässään suurin piirtein niin pahasti kuin se vain oli mahdollista. Toimimaton tietokoneohjelma ei pystynytkään korvaamaan yli tuhannen ihmisen työtä. Kumma juttu.

Nyt paikkaa hakeneista rohkenen veikata, että paikan saa Ilkka Kantola, joka putosi hiljattain eduskunnasta. Hänellä on kokemusta hallinnollisissa tehtävissä hiippakunnasta ja alalta diakonialaitoksesta.

Sen lisäksi sen varmaan ei anneta häiritä, että Kantolalla aivan sattumalta sattuu olemaan sama jäsenkirja kuin pääministerillä. Näin oli edellisessäkin tilanteessa eli Aaltosta pidettiin pätevänä, vaikka hänellä olikin samanlainen puoluekanta Juha Sipilän kanssa.

Koulutusta löytyy myös Ilkka Kantolalta. Hän on tohtori niin kuin Aaltonenkin. Sitä ei varmaan kukaan ala pohtia, kuinka hyvin teologiaan liittyvä väitöskirja myöhäiskeskiajalta auttaa selvittämään Kelan seuraavia tietokoneongelmia.

Kommentit

Comment: 

Katsohan kauemmaksi, Hyssälän aikana tehty liian vähän rekryjä ja Aaltonen hoiti sotkun.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Linkittimässäni W:n artikkelissa mainitaan toki, että Aaltonen siirsi syyn Hyssälälle. Toisaalta a) Aaltonen oli jo 2008 alkaen Kelan hallituksessa ja b) rekryjä tarvittiin vasta toimeentulotuen siirtyessä kunnilta Kelalle, ei ennemmin. Ja lisärekryjä alettiin tehdä vasta, kun kävi selväksi, että oli ihan pakko.

Comment: 

kuinka hyvin teologiaan liittyvä väitöskirja myöhäiskeskiajalta auttaa selvittämään Kelan seuraavia tietokoneongelmia.''

On palattava perustuksiin.

Löytyisikö savitaulutohtoria hakijaksi?

Lisää uusi kommentti

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.