Joe Biden olisi pörssikurssien kannalta parempi vaihtoehto

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Miten USA presidentinvaalit vaikuttavat pörssikursseihin?

Jos vajaan sadan vuoden historiaa vuosilta 1937-2017 on uskominen, niin presidentinvaalit vaikuttavat lyhyellä aikavälillä (1kk) negatiivisesti kursseihin. Vuoden vaihteen jälkeen alkaa historiatietojen perusteella kurssinousu. Nousu on voimakkaampaa jos istuva presidentti (esim. Trump) voittaa kuin jos haastaja (Joe Biden) voittaa.

Puolueellakin on väliä. Osakekurssit ovat nousseet keskimäärin 1,7 % vuodessa silloin kun presidenttinä on Republikaani ja peräti 10,83% vuodessa silloin kun presidentin virkaa hoitaa Demokraatti (esim Joe Biden). Värillä on tässä tapauksessa väliä. Tämän perusteella Joe Biden olisi suomalaistenkin pörsikurssien kannalta parempi valinta.

Miten tämä liittyy suomalaisiin pörssiosakkeisiin? Suomen pörssillä on korrelaatio USA:ssa noteerattavien maailmanlaajuisten yritysten kursseihin ja siksi voimme olettaa että ainakin osa kurssiheilahteluista läikkyy meidänkin pörssin hintoihin.

Mitkä voisivat olla syyt pörssin käyttäytymiseen? Voimme spekuloida tällä kysymyksellä:  Uusi presidenttikausi tuo mukanaan uudenlaista politiikkaa. Suunta selviää vasta 20. pv tammikuuta, kun presidentti astuu virkaan, nimittää lähipiirinsä (hallituksen) ja pitää linjapuheensa. Tämän jälkeen elinkeinoelämä voi sopeutua tilanteeseen ja tilanne rauhoittuu. Kurssit saattavat tätä ennen käyttäytyä hermostuneesti, ilman selvää suuntaa.

Mutta miksi Demokraatti presidenttinä on niin paljon parempi pörssikursseille kuin Republikaani? Tämän artikkelin kirjoittaja ei puuttellisesta tietämyksestään johtuen halua läheteä edes arvaamaan vastausta tähän kysymykseen. 

Lisää tietoa:

 

Kommentit

Comment: 

> Suomen pörssillä on korrelaatio USA:ssa
> noteerattavien maailmanlaajuisten yritysten
> kursseihin

Tulee mieleen yksi sijoittaja-ilta, jossa pankki edisti omien sijoitusrahastojensa myyntiä. Silloin kovasti suositeltiin USA:n osakkeita ja olihan suositus hyvä ja oikeaan osunut. Mutta …

… Tuo ulkomaisten osakkeiden erinomaisuus perustui kokonaan valuuttakurssien muutoksille. Jos olisi suoraan sijoittanut dollareihin, olisi päässyt vieläkin parempiin tuottoihin.

Näissä suosituksissa pitäisi laajemmin ottaa huomioon valuutan vaikutus kursseihin.

P.S.
Voiko rupla enää laskea alemmaksi? Onko sen suunta vain ylöspäin?

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

Bidenin valinta tietää hänen ohjelmansa mukaan seitsemän sentin menetystä sijoittajalta ja omistajilta valtiolle lisää nykytilanteesen verrattuna. Yritysveroprosentti 21% -> 28%. Tämä siinä tapauksessa, että demokraatit saavat senaatin ja kongressin enemmistöt. Tämä on suoraan omistajalta pois, mutta ei ole yksiselitteinen asia. Ottaen huomioon sen etteivät suuret yritykset verosuunnittelunsa vuoksi muutenkaan maksa juuri maassa veroja niin vaikutukset eivät ole selvät. Tämä koskee siis yrityksiä Bidenin kotimaassa. Tämä tarkoittaa sitä, että raha voi siirtyä muihin maihin herkemmin, mutta ei takaa sitä. Itse pyyhkisin lyhyiden aikavälien keskiarvoilla lähinnä takapuoltani, koska elämme tilannetta joita ei ole montaa aiemmin ollut. Mennyt ei ole tae tulevasta, kuten monet minua viisaammat sanovat.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.