Iran vrt. Venäjä/NL

Käyttäjän J.Vahe kuva

Parahultainen neuvottelutila. Tuolla voisi varmaan soveltaa rva Jenni Haukion suosimaa vegaania ruokavaliotakin?

Jatkan vielä aiheesta Venäjä turvallisuusongelmana.

Kului muutama päivä, ja Iran kertoi ikävän ja kannaltaan ”nolon” asian eli, että ampui vahingossa alas Teheranista lähteneen siviilikoneen. Vastuulliset joutuvat vastuuseen, ilmoitetaan.

Ainakaan itse en ole mieltänyt Irania miksikään avoimuuden perikuvaksi. Siihen nähden on ikävää ja pelottavaa ajatella, että itäinen rajanaapurimme on ESIMERKIKSI ampunut alas Kalevan, kaksi korealaista matkustajakonetta ja malesialaiskoneen. Sen lisäksi maan muut rikokset ovat mittaamattomat.

Naapurimaamme ei koskaan ole ottanut mitään vastuulleen. Jeltsinin aikaan KAL 007:n tietoja luovutettiin, mutta ven. tst.lentäjä, joka sentään ihan itsekin valehteli niin että korvat heiluivat, ei mitään rangaistusta koskaan saanut eikä tekoaan täydessä mitassa (siis ampuminen ilman kunnollista varoitusta) koskaan myöntänyt. Naamasta voi päätellä, että unohtamista on edesautettu Venäjän kansallisjuomalla vodkalla.

Eikä tässä likikään kaikki.

Suomen sosiaalisessa mediassa ja esim. Alma Median (US) blogeissa joukko supisuomalaisia ihmisiä kieltää nuo mainitut tapahtumat. En usko ainakaan useimpien saavan idästä rahaa, vaan kyllä kyse on halusta erottua tarpeeksi kummallisella mielipiteellä tyyliä ”hopeavesi auttaa”. Lenin puhui hyödyllisistä idiooteista. Ehkä kyseessä on myös halu ymmärtää, mutta minä olen Venäjän osalta oman varastoni ymmärrystä käyttänyt loppuun jo kauan sitten.

Eikä tässä likikään kaikki.

Erään arvion mukaan presidentin tointa ei tässä maassa tarvittaisi ollenkaan, eikä ainakaan tässä laajuudessa. Kun pressa kuitenkin on, jotenkin hänen pitää saada aikansa kulumaan. Tapaamiset Venäjän kanssa ovat siinä mielessä erikoisia, että EU:n puolustusministerit eivät venäläistä kollegaa tapaa, mutta ylipäällikkö Niinistö kylläkin.

Ja jos vaikka JOKIN yhteys tarvittaisiin tyyliin Koreoitten raja, Putinille ei mitenkään tarvitsisi esitellä ”maitten yhteiseen historiaan” liittyviä kohteita. Mielestäni vastaavasti myöskään murtovarkaalle ei tarvitsisi esitellä kassakaapin yhdistelmää.

Suomi ei ole enää demilitarisoitu rajavyöhyke idän ja lännen välissä, vaan EU:n jäsen. Trumpin ja Putinin tapaaminen Helsingissä oli monellakin tavalla epäonnistunut tilaisuus.

Suomen kannalta epäonnistunutta oli esim. se, että tiedostustilaisuudessa Putin otti isännän roolin.

Voi olla, ettei Trump tiedä Suomen itsenäistyneen Venäjän vallasta yli sata vuotta sitten ja voi olla, että Venäjälle oli tarkoituksenmukaista asia unohtaa, mutta ihan toivoisi, että Suomen tasavallan presidentti, hänen kansliansa ja Suomen ulkoministeristö muistaisi, ettei Putin ole isäntä Suomen tasavallan presidentinlinnassa, ei ainakaan vielä eikä virallisesti.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.