IPCC ilmastoraportti väärentää mittaustuloksia

Käyttäjän Kai Nyman kuva

IPCC uusin raportti ilmastomuutoksesta on valmistunut. Raportin mukaan ilmasto on jo lämmennyt yhden asteen 1800 luvulla vallinneesta ns. pienestä jääkaudesta ja lämpenee seuraavan sadan vuoden aikana pahimmillaan asteen lisää ellei lisätoimista päästä sopuun. Suomen kohdalla tämä tarkoittaisi noin kaksinkertaista lämpenemistä, jolloin Helsingin ilmastovyöhyke siirtyy Joensuun tietämille (physival world map perusteella laadittu kuva oikealla). 

Tämä tarkoittaa merkittäviä muutoksia:

  • Suomen kesät muuttuvat aika lailla viime kesän kaltaisiksi. Pitkät ja kuivat jaksot yleistyvät.
  • Kunnollinen, pitkäkestoinen talvi alkaa vasta Oulun seuduilta.
  • Tuulisuus ja myrskyt yleisesti vähenevät, mutta kesäiset ukkosmyräkät ja ukkosvauriot yleistyvät.

IPCC on väärentänyt mittaustuloksia

Kuinka todennäköinen tämä muutos on? Itse asiassa varsin todennäköinen. Monasti kritisoidaan sitä että IPCC raportit eivät täysin täytä tieteellisiltä julkaisulta vaadittuja kriteereitä. Tämä näyttäisi taas tälläkin kertaa olevan totta. Raportissa on väärennetty satelliittimittauksista saatuja lämpötilatietoja kaksinkertaistamalla tapahtunut lämpeneminen. Mutta ilmastomuutos on silti totta ja voidaan olettaa lämpenemisen jatkuvan. Mutta IPCC raportin tieteelliseen tarkkuuteen ei ole syytä luottaa.

Satelliittimittauksin saatuja tuloksia pidetään yleisesti ottaen luotettavina. Satelliittimittausten mittalaitteet kalibroidaan parhaalla mahdollisella tavalla noudattaen toistettavuutta ja tarkkuutta. Alla kuva satelliittimittauksin saaduista keskilämpötila-arvoista. Niihin voi luottaa toisin kuin IPCC raportteihin. Niissäkin näkyy kyllä lämpenemistä ja sikäli ilmastomuutos on todellista. Mutta satelliittimittausten tulokset poikkeavat merkittävästi IPCC tiedoista. IPCC on kuvissaan suurin piirtein kaksinkertaistanut tapahtuneen lämpenemisen. 

Lisää tietoa: 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

kun äänestää vihreitä, sillä he kannattavat joukkoliikennettä linkki.  

Comment: 

Onko tässä jo huomioitu korjatut satelliitti mittaukset? Satelliitti mittaus ei tosiaan ihan niin suoraviivaista ole... https://www.google.fi/amp/s/arstechnica.com/science/2017/07/satellite-temperature-record-update-closes-gap-with-surface-records/%3famp=1

Comment: 

sivujen mukaan ilmasto lammennyt taas huomattavasti enemman; 4°.

mita tassa nyt uskoa?

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

IPCC:n mukaan ilmasto on lämmennyt neljässäkymmenessä vuodessa, välillä 1979-2018 noin 0.8 astetta. ("observed monthly global mean surface temperature"). Tätä kuvaa harmaa käyrä yllä olevassa IPCC kuvassa.

Satelliittimittausten perusteella (UAH Satellite Based Temperature of the Global Lower Atmosphere) keskilämpötila on noussut samassa ajassa noin 0.4 astetta. Yllä oleva sininen käyrä kuvaa kuukausittaisia mittauksia.

Satelliittimittauksia kannattaa minusta seurata ja niiden aikasarjoihin kannattaa luottaa. Aikasarjoihin tehdään korjauksia sen mukaan kuinka tieteellisissä julkaisuissa ehdotetut korjaukset historiallisiin mittaustuloksiin hyväksytään järkeviksi ja perustelluiksi. Aika vähäisessä määrin niitä on tarvinnut ilmeisesti jälkikäteen korjailla.

Satelliittimittaukset kattavat tasaisesti koko maapallon ja niiden mittalaitteita pystytään kaikkein parhaiten valvomaan.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.