Internet rahapelipaikkojen rakentaminen tulisi sallia Suomessa

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Veikkaus Oy:lle on annettu Suomessa yksinoikeus rahapelien järjestämiseen (arpajaislaki). Tämä yksinoikeus toimii hyvin pelikoneiden ja fyysisten pelikasinoiden osalta. Rahapeliin käytetyt eurot jäävät näiden palveluiden osalta Suomeen ja hyvä niin.

Internet pelipaikkojen järjestäminen tulisi sen sijaan vapauttaa kilpailulle. Veikkaus Oy ei ole kyennyt vastaamaan kansainväliseen kilpailuun ja Internet pelaamista harrastetaan lähinnä ulkomaisissa, mutta suomenkielisissä pelipalveluissa. Internet pelaamisen eurot valuvat ulkomaille.  Suomessa ei ole luvallista järjestää internet pelipaikkoja ja niinpä suomalaisilla yrityksillä ei ole edes mahdollisuutta tarttua tähän Veikkaus Oy:n huonosti hoitamaan osa-alueeseen.

Ei ole ihme että internetin rahapelaamista harrastetaan ennen kaikkea ulkomaisissa pelipaikoissa. Suomessa järjestettävien veikkauksen pelien voittokertoimet ja toimintaa on määritelty veikkuslaissa eikä sen perusteella mikä on asiakastarve. Asiakkaat menevät sinne missä heitä palvellaan paremmin. Ja heillä on siihen EU alueella täysi EU lain mukainen oikeus. Eurooppalaisilla pelisaiteilla pelaaminen on suomalaisille laillista vaikka pelien rakenteleminen onkin yrityksiltämme kielletty.

Internet rahapelien tuottamisen vapauttaminen antaisi suomalaisille pelialan yrityksille uuden mahdollisuuden menestyä. Vapauttamisessa ei menetetä mitää. Veikkaus ei ole kyennyt vastaamaan kilpailuun eikä sen markkinaosuus Internet pelaamisesta ole kaksinen. Ulkomaisia asiakkaita ei ole lainkaan eikä pelejä ole edes saatavilla muuta kuin suomeksi. Pelialan yrityksemme sen sijaan voisivat hyvinkin saavuttaa kansainvälistä menestystä internet rahapelaamisen saralla. 

Internet rahapelien rakentaminen suomeen tulisi vapauttaa mutta ei ilman lainsäädännön kehystä. Mallia voisi ottaa Maltalta jossa useat EU alueen rahapelit tuotetaan. Tarvitaan laki ja valvonta joka takaa että täällä järjestetyt internet rahapelit ovat laadukkaita ja oikeudenmukaisia. Sopivat pelisäännöt, laki ja valvonta, ovat myös rahapelien tuottajien etu.         

Kuvan lähde: Wikimedia commons / Toni Lozano

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.