Incap, Fortum, Etteplan ja Lassila ovat kassavirta-analyysin parhaimmistoa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksu analyysit osion "suomiosakkeet" on päivitetty Q1/2019 osavuosiraporttien mukaiseksi. Kassavirtapohjaisen arvonmäärityksen perusteella kannattavimpia ostokohteita olisivat nyt Incap, Fortum, Etteplan ja Lassila. Kassavirtapohjainen arvonmäritys lasketaan diskonttaamalla tulevat kassavirrat tähän päivään WACC mallin mukaisella osakekohtaisella korkotasolla. Kassavirta-arvio ottaa huomioon yrityksen ja toimialan viime vuosien kehityksen.

Ostokohteita voi valita muillakin kriteereillä. Viime vuosien tulostuoton perusteella parhaimmistoa olisivat Incap, Nokia Renkaat ja SSAB ja avokätinen osingonmaksaja näyttäisi olevan Citycon.

Salkussa on hyvä olla epäsuoraa velkaa kun korot ovat matalia

Salkussa voi olla hieman velkaa silloin kun osakkeet nousevat ja korot ovat matalia. Omaan pääomaan suhteutettua velkaa on eniten Lassilalla, Telialla ja Terveystalolla. Velkaa suhteessa pörssiarvoon (Nyman %) on sen sijaan eniten Fortumilla, Telialla ja SSAB:lla. Velan suhde pörssiarvoon (Nyman %) kertoo siis paljonko epäsuoraa velkaa salkkun arvoon tulee, kun ostaa osakkeita. 

Piksun analyysit osion taulukon tiedot päivittyvät tulostietojen osalta kerran kvartaalissa ja pörssikurssien osalta hieman useammin. Kurssitiedot vaikuttavat joihinkin tunnuslukuihin ja kassavirta-analyysin antamaan paremmuusjärjestykseen myös kvartaalin aikana. 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.