IMF: Velkaelvytystä on syytä jatkaa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

 

IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde on ottanut kantaa menossa olevaan markkinamyllerrykseen. IMF:n arvion mukaan valtioilla on vielä varaa velkaantua; kaikkia poliikan keinoja ei ole vielä käytetty! Velkaelvytyksestä luopuminen voi IMF:n mukaan johtaa halvaantumiseen.

Kehittyneillä talouksilla tulee olla uskottava keskipitkän aikavälin suunnitelma kestävään taloudenpitoon palaamiseksi, mutta valtiontalouden kestävään hoitoon nopea palaaminen voi vahingoittaa elpymistä ja heikentää työttömyyttä.

Tarvitan oikeaa ajoitusta. Lyhyen tähtäimen elvytystä ja keskipitkän aikavälin suunnitelmaa järkevään taloudenpitoon palaamiseksi. Uskottavuuden palauttaminen on tärkeää. Kukapa uskoisi säästötoimien kestävyyteen tilanteessa, jossa joudumme pidempiaikaiseen taloudelliseen pysähdykseen yhdistettynä pidentyneeseen korkeaan työttömyyteen ja sosiaaliseen tyytymättömyyteen. Tasapainoiseen taloudenpitoon nopeaan palaamiseen ei ole uskottavaa johtajuutta ja siksi tarvitaan jatkoa elvytykselle.

Lisää tietoa: IMF / Don't let Fiscal Brakes Stall Recovery

Kommentit

Käyttäjän Risto Valtonen kuva

Comment: 

Avoimen markkinatalouden yksi peruskivi on rahoituksen järjestyminen asialle, jonka uskotaan tuottavan reaalista lisäarvoa tulevaisuudessa. Yrittäjän ei lähtökohtaisesti tarvitse omistaa suurta kassaa toteuttaakseen toimivan liikeidean, joka onnistuessaan luo hyvinvointia ympäristöön. Yleensä on niin, ettei tahot, joilla rahaa on, synnytä uusia innovaatioita. Esimerkkinä suuret korporaatiot.

Kehittyneissä talouksissa, Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, pyritään rahoittamaan kulutusta, jonka uskotaan säilyttävän taloudellisen ja poliittisen tasapainon. Näin valitettavasti systeemi ei toimi! Markkinatalous perustuu ensisijaisesti luotuun lisäarvoon, joka generoi kysynnän ja kulutuksen. Olemme ns. länsimaissa nyt vastaavassa tilanteessa kuin muinainen Rooma, joka pyrki kehittymään edelleen tarjoamalla kansalle leipää ja sirkushuveja. Tiedämme näin jälkiviisaina, ettei homma onnistunut.

Kehittyvissä talouksissa sen sijaan on runsaasti tarvetta rahoitukselle, joka synnyttää reaalista lisäarvoa.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.