Iloista Uutta Vuotta

Kevyttä

Iloista Uutta Vuotta kaikille myös minun puolestani. Uutena vuotena on tapana ennustaa tulevaa vaikkei kolmea kuukautta tai puolta vuotta pidemmillä ennusteilla olekaan kuin viihdearvoa. Uutena Vuotena ollaan viihteellä ja niinpä kannan korteni kekoon ja ennustelen omalta osaltani.

Arvaan niin kuin Handelsbanken viikon 51 katsauksessaan, että osakkeet jaksavat vielä alkuvuonna pitää pintansa vaikka ollaankin jo suhdannehuipulla. Kaikki pitävät positiivisten ennusteiden antajista. Niinpä arvaankin että loppusyksystä on käsillä mahdollisuuksia tuova suhdannekäänne ja osakkeita saa silloin alkuvuotta edullisemmilla hinnoilla. En usko suureen mullistukseen. Keveä rahapolitiikka pitää korot alhaalla, yritysten voitot kohtuullisina ja osakkeet kiinnostavina. Mutta odotan pientä käännettä kuitenkin.

Tämä kaikki tarkoittaa sijioittajalle sitä, että kesällä kannattaa minun mielestäni vähentää osakepainoa ja nauttia lämmöstä ilman sijoittajan normaaleja kesädroppiin liittyviä huolia. Elää pidempään ja onnellisempana jos ei kurkottele parhaiden voittojen toivossa kuuseen.

Toivon kaikille Iloista ja Onnellista Uutta Vuotta.

Kuvan lähde: wikimedia

Related Posts