IBM edelleen USA:n patenttikärjessä

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Tilastot USA:n suurimmista patentoijista osoittavat IBM:n olevan 25 vuottaa kärjessä: 9043 myönnettyä patenttia vuonna 2017. Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto (USPTO) myönsi viime vuonna ennätykselliset 320 003 patenttia. Kasvua vuodesta 2016 oli 5,2 %.

Seuraavaksi suurimmat patentoijat olivat Samsung Electronics Co Ltd (5837 patenttia) ja Canon KK (3285 patenttia). Top 10 listalla oli muitakin suuryrityksiä Kauko-Idästä: viidentenä LG Electronics (2701), yhdeksäs Taiwan Semiconductor Manufacturing (2425) ja kymmenes Samsung Display (2273).

America First yhtiöt pääsivät IBM:n ykkössijan ohelle sijoille:
4.                      Intel Corp        3023
6.                      Qualcomm Inc                          2628
7.                      Google LLC      2457
8.                      Microsoft Technoloy Licensing                       2441
 

Pohjoismaisista CIT kilpakumppaneista kärjessä oli 18. sijalla Telefonaktiebolaget LM Ericsson, myönnettyjä patentteja 1552, kasvu 0 % edellisvuodesta, kun Nokia Technologies Oy oli sijalla 53, patentteja 641 ja muutos miinusta 8 %.

Nämä yhtiölistaukset ovat arkoja suurille yritysrakenteen muutoksille ja suurille yrityskaupoille: Esim. Nokian vuoden 2015 Alcatel-Lucent ostos näkyy patentin haltijoiden tiedoissa mm. siten että Alcatel-Lucentin patenttimäärä 2017 oli vielä 346, lasku 39 %. Selittääkö patenttimäärän laskun se, että uudemmat v. 2015 jälkeen tehnyt patentit ovat Nokian nimissä.

Listauksen tehnyt IFI Claims Patent Service on myös listannut nopeimmin kasvaneet teknologia-alat.

Nopeimmin on kasvanut patentointi sähkötupakkaan liittyvällä teknologia-alalla, kasvu 45 % vuodessa viimeisen viiden vuoden aikana. Seuraavana kasvualana oli 3-D tulostus, vuosikasvu 35 %. kolmantena koneoppiminen, neljäntenä itseohjautuvat kulkuneuvot ja viidentenä muovailtavat materiaalit ja kuudentena hybridikulkuneuvot.

Kommentit

Comment: 

Kiitos tiedosta! Salkussani on IBM.ää joka on fundamenteiltaan pilkkahintainen, jos olettaa yhtiön liikevaihdon taantumisen päättyneen kuten itse teen. Tuo tilasto puoltaa näkemystä, että ei tämä vanha jättiläinen ole pelistä pudonnut lainkaan. Saatanpa ostaa lisää...

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.