Hyvät osingonmaksajat pärjäävät pörssissä huonoinakin aikoina

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Uskotaan että hyvät osingonmaksajat pärjäävät parhaiten kurssien laskiessa.  Mutta onko asiassa perää?

Kyllä asiassa on perää. Oheisessa kuvassa on USA:n pörssin hyvien osingonmaksajien (high dividend etf / HDY) viimeisen puolen vuoden kurssikehitys verrattuna S&P 500 indeksiin.

Indeksi on laskenut puolessa vuodessa vajaat kymmenen prosenttia kun taas hyvien osingonmaksajien kurssi on pysynyt ennallaan. Kannattaa todellakin keskittyä hyviin osingonmaksajiin silloin kun kurssit yleisesti laskevat tai ovat volatiilit. 

Asia ei ole ollenkaan niin yksiselitteinen jos kastsotaan pidempää perspektiiviä. Hyvät osingonmaksajat eivät ole aina voittajia.

Hyvät osingonmaksajat ovat joskus kypsien teollisuudenalojen toimijoita jotka eivät keksi rahalle parempaa käyttöä kuin osingot. Kypsien toimialojen pääomat pitää saada kiertoon ja kasvavien yritysten käyttöön. Osingot ovat eräs tapa vapauttaa pääomia sieltä missä niitä ei enää tarvita ja siirtää sijoittajien kautta sinne missä pääomille on tarvetta.

Hyvät osingonmaksajat pärjäävät keskinkertaisesti silloin kun talous kasvaa ja kukoistaa. Oheisessa kuvassa on verrattu osingonmaksajien pidemmän ajan kurssikehitystä S&P indeksiin. Molemmat menivät tasatahtia aina vuoteen 2017 saakka jolloin USA:n talous ja pörssikurssit ylikuumenivat. Osingot ja tulokset eivät enää kiinnostaneet sijoittajia ja niinpä osingonmaksajat ja tuloksentekijät jäivät jälkeen muista osakkeista. Osingonmaksajat ovat nyt kuromassa syntynyttä eroa umpeen.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.