Huonokuntoisten asuinrakennusten purkamista uuden tieltä helpotetaan

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Monet asuinrakennukset ovat käyttöikänsä päässä ja olisi järkevintä purkaa rakennus ja rakentaa uusi. Korjaaminen on voi olla kalliimpaa ja joskus jopa mahdotonta.  Asunto-osakeyhtiölaki vaatii kuitenkin kaikkien osakkeenomistajien suostumuksen ja kun sitä ei saada niin monasti päädytään korjaamaan vaikka uuden rakentaminen olisi järkevämpää. Valtioneuvoston selvitystoimikunta esittää nyt raportissaan "Asunto-osakeyhtiöiden purkava lisärakentaminen" että yksimielisyysvaatimuksesta luovutaan ja siirrytään määräenemmistöpäätöksiin jotta järkevä, asuinympäristöä parantava toiminta tulisi mahdolliseksi.

Nykylain yksimielisyysvaatimuksen takia on viety läpi vasta muutama purkavan lisärakentamisen hanke. Näissä tapauksissa todellista vaihtoehtoa ei ole ollut, sillä kysymyksessä ovat olleet niin huonokuntoiset rakennukset, että niiden korjaaminen nykyvaatimusten tasolle olisi ollut miltei mahdotonta. Hankkeissa kaikki osakkaat ovat irtautuneet taloyhtiöstä myymällä osakkeensa yleensä uuden hankkeen toteuttavalle rakennusliikkeelle.

Päätösvaatimusten lieventäminen tarkoittaa mahdollisuutta tehdä taloyhtiössä päätös purkavan lisärakentamisen hankkeesta määräenemmistöllä. Määräenemmistöön perustuva päätöksenteko olisi merkittävä muutos asunto-osakeyhtiön hallintotavassa.

Kuvan lähde:  Wikimedia/ Kaikjotja

 

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.