Hajautusta kasvumarkkinoiden valtionlainoista.

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Moni varmaankin kaipaa salkun tasapainottamiseksi ja osakkeiden vastapainoksi valtionlainoja. Mutta Jenkkilainoista ei saa tuottoa kun 10-vuotinenkin laina on 2% pinnassa, Eikä europuolellakaan ole sen parempaa, ellei sitten mennä konkurssin partaalla hoippuviin maihin.

Entä löytyisikö mitään tuotteita kasvumarkkinoille? Kyllä löytyy: Morningstar löytää ainakin kaksi hieman pidempään pystyssä ollutta ETF:ää joiden avulla voi sijoittaa kehittyvien maiden valtionlainoihin:

PowerShares Emerging Markets Sovereign Debt Portfolio (PCY): Noin 22 taalamääräistä valtionlainaa, joiden maturiteetti on 8.6 vuotta ja tuotto 5.6%. Suurimmat lainanottajat ovat Colombia, Quatar, Indonesia ja Venezuela. Palkkio 0.6% vuodessa

iShares JPMorgan USD Emerging Markets Bond Fund (EMB): Hieman laajempi valikoima lainoja. Maturiteetti 7.1 vuotta ja tuotto 5.0%. Suurimmat yksittäiset lainanottajat Venäjä, Brasilia, Meksiko ja Turkki. Palkkio 0.5% vuodessa.

Muitakin tietenkin löytyy esim. WisdomTree Asia Local Debt ETF (ELD), jossa suurempi paino Aasiassa: Indonesia, Malesia, Brasilia, Meksiko. Maturiteetti 4.7 vuotta, ja tuotto 5.2%. Palkkio 0.55%. Ja taalaa vieroksuville tarkennettakoon että nämä lainat ovat paikallisissa valuutoissa.

Riskiluokitusdataa löytyy enemmän kuin lääkäri määräsi, mutta miten paljon näihin voi luottaa? Aaasialaisia lainoja on sitäpaitsi mleko paljon luokittelemattomia.

Itseäni viehättä ELD:n aasiapainotus ja lyhyt maturiteetti.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.