Finnair Norwegianin vanavedessä

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Finnairin pakkolasku tekee omistajille kipeää

Finnair järjestää osakeannin kassakriisinsä helpottamiseksi. Se oli odotettua muodossa tai toisessa, kuten Norwegianin yhteydessä povasin. Lentoyhtiöt ovat koronan takia helteessä harvinaisessa mitassa, mutta pääomia nielevä ja rankasti kilpailtu ala on muutenkin seksikästä mainettaan surkeampi ja kaikissa kriiseissä miinakenttä.

Lehtitiedon mukaan kyseessä olisi 500 miljoonan euron anti. Finnairilla on 128 miljoonaa osaketta (Morningstarin tieto) ja osakekurssi nyt alle neljässä eurossa.

Näillä luvuilla osakekanta osapuilleen tuplaantuu annissa, ja antihinta voi olla alempi, kun osake jatkaa teknisen analyysin mukaan sukellustaan. Eli jokaisen aiemman osakkeen osuus potista puolittuu ellei enemmän. Sen verran tulevasta mahdollisesta elpymisestä haihtuu jo antiin.

Valtavien hätäluottojen vaikutus on oma lukunsa. Korkomenojen ohella niiden muuttaminen alennusosakkeiksi pysyy mahdollisuutena syöksykierteen jatkuessa.

Yhtiö pelastuu jos ei muuten niin valtion varoilla, ja varmasti muutkin omistajat kaivavat kuvettaan. Mutta sijoituksen tuotto-odotus on silti jo surkea sitä ennen antia ostaneille. 

Tällaisilla pelipapereilla on turha urheilla. Joskus kohdalle osuva tili kantaa mukanaan kovat riskit, joiden realisoituminen ei ole koskaan suuri yllätys.

Kun vätä vertaa vaikka tuoreeseen sijoitusyhtiööni, kriisikestävyyden harvinaisen suhdannevapaaseen mestariin ja osinkokoneeseen vailla vertaa, kyse on aivan eri eläinlajista. Tuotto voi viedä aikansa, mutta sitä varmemmin se tulee. Eikä mikään huono tuotto.

Hyvää vappua, varokaa virusta!

https://porssihaukka.fi/

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.