Finanssialan Keskusliitto: Sijoituspalvelututkinnolla ammattitaitoa asiakaspalveluun

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Finanssialan keskusliitto suosittelee sijoituspalvelututkinnon suorittamista kaikille sijoituspalveluissa työskenteleville.

Sijoittamisen perusteista on tulossa osa kansalaisten yleissivistystä. Siksi finanssiala pitää tärkeänä, että asiakaspalvelutehtävissä toimivilla sijoitusneuvojilla on yhtenäinen, vankka ammattitaito. Ensi vuoden alussa Finanssialan Keskusliitto (FK) auktorisoi nykyisen sijoituspalvelututkinnon ja suosittelee sen suorittamista kaikille sijoituspalvelutehtävissä työskenteleville.

Sijoituspalvelututkinnolla (APV1) ja sen jatkotutkinnoksi tarkoitetulla sijoitusneuvojan tutkinnolla (APV2) on takanaan jo 10 vuoden historia. Tähän mennessä APV1-perustutkinnon suorittaneita on noin 6 700.

- Sijoitusneuvonta perustuu asiakkaan ja neuvojan väliseen luottamukseen. Sijoitusneuvojan ammattitaito on avainasemassa tuon luottamuksen luojana, toteaa johtaja Markku Savikko Finanssialan Keskusliitosta.

Savikko kertoo, että useissa Euroopan maissa sijoituspalvelun tarjoaminen asiakkaalle edellyttää erityisosaamista ja auktorisoidun tutkinnon suorittamista. Nyt myös Suomessa sijoituspalvelualan henkilöstön pätevyysvaatimukset yhtenäistyvät, kun Finanssialan Keskusliiton tarjoamista sijoituspalvelualan tutkinnoista tulee ensi vuoden alusta lukien auktorisoituja.

Finanssialan Keskusliitto suosittelee, että kaikissa sijoituspalveluihin liittyvissä asiakaspalvelutehtävissä työskentelevät suorittavat jatkossa auktorisoidun sijoituspalvelututkinnon. Vaativissa tehtävissä oleville suositellaan sijoitusneuvojan tutkinnon suorittamista.

- Tutkinnon auktorisointia pidetään hyvänä asiana niin sijoituspalvelutehtävissä toimivien kuin palveluja tarjoavien yritystenkin keskuudessa. Alan keskeiset toimijat ovat sitoutuneet kouluttamaan oman sijoituspalveluhenkilöstönsä auktorisointivaatimusten mukaan, Savikko kertoo.

Sijoituspalvelualan tutkintojen toteuttamisesta vastaa yhdessä Finanssialan Keskusliiton kanssa Aalto University Executive Education Oy. Tutkintotyöryhmän jäsen professori Mika Vaihekoski Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta pitää sijoituspalvelututkinnon auktorisointia tärkeänä etappina.

- Rahoitusalan ja talouden toiminnan ymmärtäminen on tämän päivän yhteiskunnassa keskeistä. Sijoitusneuvonnalla on tämän ymmärryksen lisäämisessä merkittävä rooli. Kun aiemmin asiakaspalvelussa työskentelevät toimihenkilöt erikoistuivat vain tiettyyn toimintaan, on heistä tänä päivänä tullut yhä enemmän finanssialan moniosaajia, Vaihekoski sanoo.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.