Finanssialan keskusliitto: Ensi vuodelle vaimeaa 1..3% kasvua

Sumuista ja vaikeasti ennustettavaa; näin voi kiteyttää talouden ja finanssimarkkinoiden tämän hetken tilannetta. Epävarmuus leikkaa kotitalouksien kulutusta ja yritysten investointihaluja selviää Finanssialan keskusliiton viimeisimmästä finanssimarkkinakatsauksesta.

Viimeisimpien talouskasvuennusteiden mukaan Suomeen on odotettavissa ensi vuodeksi vaisua 1…3% talouskasvua. Säästymme tämän perustella varsinaiselta lamalta.

Taulukossa on finanssimarkkinoilla toimivien FK:n jäsenten viimeisimmät Suomen talousennusteet julkaisuajankohdan mukaan aikajärjestyksessä. Lisäksi taulukossa on suomalaisten ja kansainvälisten ennustelaitosten ennusteita.

Finanssimarkkinakatsauksessa on enemmän ja syvällisempää tietoa talouden tilasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

One thought on “Finanssialan keskusliitto: Ensi vuodelle vaimeaa 1..3% kasvua

  1. Artikkelin ennusteet ovat osin vanhentunutta kamaa

    Artikkelin taulukossa olevat ennusteet ovat jo aika vanhoja. Osa on tehty jo keväällä.  Näkymät ovat mielestäni heikentyneet nyt vasta aivan viime kuukauden aikana ja varmaan pankkienkin ennusteet olisivat paljon synkempiä jos ne olisivat tuoreempia.

Comments are closed.

Related Posts

Talous

”Jotain tarttis tehrä”

7.2.2024 Sauli Niinistö valtiopäivien avajaisissa lausui: ”Suomessa ei ole ollut merkittävää reaalista talouskasvua kuuteentoista vuoteen. Samana aikana julkisen sektorin huolestuttavan tuntuva velkaantuminen on jatkunut. On