FED:n politiikka jyrkensi kurssilaskua (s&p500 -7% / viikko)

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

USA:n keskuspankki FED:n korkopäätös aiheutti USA:n sijoitusmarkkinoilla pakokauhua. Sijoittajat olivat odottaneet että FED nostaa ohjauskorkoa 0.25 % ja viestii pidättyvänsä ensi vuonna lisänostoista. FED ei kuitenkaan tehnyt näin vaan nosti ohjauskorkoa ja viesti jatkavansa korkonnostoja ensi vuonna (lehdistötilaisuus oikealla)

Markkinoilla on tehty päätelmä, että FED menee koronnostoissaan sijoitusmarkkinoiden kannalta liian pitkälle. Korkotuotot nousevat ja velkaisten yritysten tulokset heikkenevät. Raha alkoi välittömästi hakeutua osakemarkkinoilta korkomarkkinoille ja viime päivien kurssipudotukset (S&P500 -6.9% / 5 päivää) ovat olleet FED päätökseen liittyviä.

FED viestissä oli seuraavia tärkeitä seikkoja:

  • FED ei ole huolestunut markkinareaktioista.  (FED:n kannalta saattaa olla hyvä että osakemarkkinat korjavat alaspäin, liian korkea arvostustaso on kansantaloudellinen riski. FED:n kannalta saattaa niinikään olla hyvä että korkotaso alkaa heikentää velkaisten yritysten taloutta. Liian suuri velkaisuus on riski kansantaloudelle ja se pitää purkaa.)
  • FED ei ole kokouksissaan käsitellyt Donald Trump:n twiittejä joissa tämä pitää lisäkoronnostoja mielettömyytenä. FED pitää ainakin toistaiseksi kiinni itsenäisyydestään ja tekee päätöksensä USA:n kansantaloudellisista lähtökohdista.
  • Nykyinen korkotaso on FED:n mukaan neutraalin alarajalla (neutraali korkotaso on potentiaalinen BKT kasvu + 2% inflaatiotavoite) ja FED tuntuu pitävän järkevänä että ollaan neutraalilla alueella.

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Näyttää siltä että Trump harkitsee nyt FED:n pääjohtajan Jerome Powelin irtisanomista: https://yle.fi/uutiset/3-10569769?origin=rss

Minusta FED on tehnyt aivan oikein. Neutraali korkotaso on paikallaan nyt kun USA ssa on nousukausi huipussaan. Ja jos pörssikurssit laskevat kohonneiden korkojen takia niin sekin on hyvä asia. Ylikorkeissa kursseissa piilee kansantaloudellinen riskitekijä. Ja jos pahasti velkaantuneet yritykset joutuvat hieman pienentämään velkaansa on sekin vaan ihan hyvä juttu. Liikaa velkaantuneet yritykset ovat nekin kansantaloudellinen riski. Ja jos sitten kaikesta seuraa pieni taantuma tai kasvun hidastuminen niin se on kestettävä, se kuuluu elämään.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.