Eurooppa, Japani, Korea ja USA ovat patentoinnin suurvaltoja

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Eurooppa, Japani, Korea ja USA ovat patentoinnin suurvaltoja selviää ChartsBin tuottamasta kartasta, jossa kuvataan patenttihakemuksissa mainittujen henkilöiden kotimaa. Kiina ja erityisesti Intia eivät vielä ole kehittäneet merkittävää omaa  aineettomien oikeuksien pääomaa.

Patentinhakijoiden kotipaikat (Lähde: Chartsbin.com)

Suuri patenttien määrä kertoo yhteiskunnan omistamiseen liittyvien käsitteiden ja toimintatapojen kehittyneisyydestä ja ripeä patentointi ennustaa ainakin jossakin määrin myös taloudellisen kilpailukyvyn säilymistä.

 

Kommentit

Comment: 

Suomi, Espanja, Kanada, Ukraina ja Australia näyttää olevan suurin piirtein samalla tasolla patenttien tuottamisen suhteen (kappalemäärässä). Italia näyttäisi olevan kaksi kertaa suomea suurempi patenttimaa ja Venäjä on itse asiassa patentoinnin suurvalta. Siellä tehtaillaan viisi kertaa suomea enemmän patentteja.

Käyttäjän Pekka Valkonen kuva

Comment: 

 

Mielenkiintoinen ja havainnollinen esitys 15 vuoden aikana myönnetyistä patenteista, mutta valitettavan staattinen tai oikeaistaan taaksepäin katsova. Takakeno tulee siitä, että esityksen pohjana on käytetty myönnettyjä patentteja eikä patenttihakemuksia.

Toki varsinainen yksioikeus liittyy nimenomaan myönnettyyn patenttiin, mutta ongelmana on  patenttihakemusten pitkät käsittelyajat. Kun patentin myöntämiseen menee 3-6 vuotta, on tuollaiset tilastot auttamattoman vanhoja jo syntyessään.

Esimerkkinä nouseva Kiina, jonka patenttiviraston vuosikertomuksesta ilmenee, että vuonna 2010 myönnettiin 80000 patenttia kotimaiselle hakijalle. Nyt kiinalaisten 15 vuoden patenttikanta olisi noin 330 000 patenttia, jolla se ohittaa Venäjän (kuvassa oli 293 111 patenttia).

Kiinan patentoinnin noususta on kuvaava Tieto Oy:n Gilman Grundyn haastattelu ChinaLaw Blogissa.

Valitettavasti SIPOn englanninkieliset tilastosivut eivät toimi tällä hetkellä, mutta sieltä voi käydä katsomassa kuinka valtavia kiinalaisten hakemusmäärät ovat. Oman arvioni mukaan kiinalaiset ovat alkuvuodesta ohittaneet jätettyjen hakemusten määrässä amerikkalaiset ja samaan näyttää päätyneen muutkin arvioijat.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.