Euroopasta syntymässä yhtenäinen verkkokauppa-alue

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Eurooppaan on syntymässä yhtenäinen verkkokauppoja koskeva lainsäädäntö. Euroopan parlamentti hyväksyi direktiiviehdotukseen muutoksia, joiden mukaan kaikkien verkkokauppojen on pakko myydä jokaisen EU-maahan ja jokaisen kuluttajan on aina rekisteröidyttävä verkkokauppaan. Yli 40 euron ostokset voi palauttaa maksutta ja yrityksen tulee palauttaa kuluttajalle rahat ennen palautetun tavaran takaisinsaamista ja tarkastamista.

"Näissä muutoksissa  on varmasti ollut hyvää tahtoa taustalla mutta kovin vähän ymmärrystä" toteaa Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtaja Jari Perko

ja jatkaa - "Nyt ollaan luomassa verkkokaupoille sellaista kustannus- ja toimintarakennetta, joka merkittävästi haittaisi ja hidastaisi verkkokauppaa."

Asiakkuusmarkkinointiliitto (ASML) on vuosikausia raportoinut viranomaisille verkko-ostosten petollisen tuotepalautusten kasvusta. Ehdotetut muutokset antaisivat lisää tilaa vastuuttomaan ja petolliseen käyttäytymiseen. Lisäksi ne pakottaisivat verkkokauppoja investoimaan kalliisiin toimintamalleihin, jotka eivät ole kuluttajien eikä yritysten edun mukaisia.

ASML on ollut aktiivinen jo 2008 alkaneen lainsäädäntöharjoituksen äärellä niin Suomessa kuin EU:ssa ja antaa hyvää palautetta suomalaisille  neuvottelijoille. "EU:ssa neuvottelevat Suomen viranomaiset ymmärtävät verkkoliiketoimintaa ja joustavien pykälien merkityksen, eivätkä he ole lähteneet intoilemaan yksioikoisista kaikille pakollisista ihmeellisyyksistä", Perko kehuu. ASML  toivoo tolkullisten näkemysten saavan jatkoneuvotteluissa laajempaakin kannatusta ja parlamentin lisäysten tulevan puretuksi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.