Euroopassa on tulostuotoltaan edullisia osakkeita

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksu tutki iShares ilmoittamien maakohtaisten p/e lukujen perusteella missä maissa on kalleimmat osakkeet.

EU alueella ja Etelä-Ameerikassa (Saksa, Ruotsi, Brasilia) on tämän lyhyen tutkimuksen perusteella edullisia osakkeita kun mittarina käytetään tulostuotto/pörssiarvo (%) lukua.  USA:ssa on melko hinnakasta. Eurooppalaiset osakkeet ovat tämän perusteella yleensä järkeviä valintoja.

Korjautuvatko arvostuserot? Yleensä eivät. Jos jossakin on kallista, niin siellä on yleensä kallista vielä ensi vuonnakin.  Siksi ei kannata aina ostaa halvinta maata (tai osaketta). On riski että se on halpahintainen vielä vuosienkin kuluttua. Kannattaa käyttää harkintaa, mutta näitä lukuarvoja voi käyttää apuna kun tekee päätöksiä.

iShares laskee indeksirahastoon kuuluvien viimeisen vuoden tulostuotot yhteen ja jakaa ne pörssiarvolla. Näin saadaan E/P (%) tuottoluku, joka kuvaa kyseisen maan pörssin yritysten tulostuottoa suhteessa pörssiarvoon. Oheinen kuva on koottu näistä luvuista.

Luku olisi suhteellisen luotettava, mutta iShares tekee laskennassa virheen. Se jättää laskennasta pois sellaiset yritykset, joiden tulostuotto on ollut negatiivinen. Kuvan tulostuotto prosentit ovat tästä syystä mahdollisesti hieman liian positiivisia. Tulostuottoa (ja pörssen p/e lukua) koskevat luvut ovat riippumatta lähteestä yleensä epäluotettavia eikä iShares (BlackRock) tee tästä poikkeusta.   

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.