Euroopan keskuspankki pyörittää Euroalueen laajuista tulonsiirtounionia

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Piksu keskustelupalstalla oli mielenkiintoinen keskustelu "puhallus", jonka oleellinen sisältö tarvitsee laajemman huomion.

Euroopan keskuspankin korona ohjelma julkaistiin 16.7.2020. Tämä tapahtui vähän sen jälkeen kun EU:n  350-400 Mrd€ tukiohjelmasta oli noussut laaja keskustelu. Euroopan keskuspankin tukiohjelma on kooltaan 1350 Mrd€ ja tulee olemaan EU- tukiohjelmaan nähden moninkertainen.

Euroopan keskuspankin ohjelma tukee niitä maita, joiden korkotaso muutoin nousisi kestämättömän korkealle. Tuki tapahtuu ostamalla Euroopan keskuspankkiin lainoja niin, että heikkojen maiden korot painuvat riittävän alas.  Ilmaisen rahan panaminen Euroopan keskuspankissa ja sen tarjoaminen edullisesti heikoille tarkoittaa käytännössä tulonsiirtounionia ja Euroopan keskupankin käyttämää verotus- ja budjetti- oikeutta. 

Euroopan keskuspankin harjoittama rahanpainanta tarkoittaa käytännössä sitä, että Euroopan keskuspankki asettaa kaikki ne jotka työllään ansaitsevat rahansa heikompaan asemaan. Tämä on juustohöylävero, joka kohdistuu kaikkiin rahaa ansaitseviin ja rahaa omistaviin tasapuolisesti eikä siinä ole tasapuolisuutensa takia pahaa, vaikkei olekaan aivan kaikkien Euroopan maiden perustuslakien mukaista antaa verotusoikeus parlamentin ulkopuolisen, ulkomaalaisen viraston haltuun.

Ostamalla joidenkin valittujen tahojen velkakirjoja markkinoilta Euroopan keskuspankki antaa näille tahoille selvän edun. Ne saavat halvan tuotteen eli halvan lainan alehintaan. Tämäkin on joidenkin valtioiden perustuslain vastaista. Euroopan keskuspankki jakelee rikkaampien rahoja köyhemmille ilman että asiaa olisi hyväksytty asianomaisten maiden perustuslakituomioistuimissa.

Mitä tästä opimme? No ainakin sen että asioita tehdään ja ne muuttuvat perustuslain mukaisiksi kun ne nimetään uudella tavalla ja niiden luonne hämärretään. Monet asiat tulevat hyväksytyiksi kun niitä tehdään ja kaikki tietävät että niitä tehdään. Ei haittaa jos tehdäänkin vähän lakien vastaisesti tai oikeusvaltion vastaisesti jos asiasta tulee maan tapa. Ja lain vastainen tapa voi joskus olla hyväksi yhteiskunnalle.

Kuvan lähde: wikimedia

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän Tommi Taavila kuva

Comment: 

EU on järjestelmä joka ei toimi. Euroalue on vielä pahemmin epäkunnossa oleva järjestelmä. Järjestelmävikoja ei voi hoitaa korjaamalla pikkuvikoja vaan pääsemällä eroon niiden toimimattomista osista. Sekä EU:ssa että euroalueella on ainakin muutamia osia joita ei voi pitää mukana mikäli halutaan saada toimiva järjestelmä uudelleen kasaan. EU:ssa pitää päästä eroon ainakin Italiasta ja euroalueella urakka on vielä suurempi, koska sen pitää luopua ainakin Kreikasta, Italiasta ja Ranskasta. Näissä näkemyksissä ei ole mitään muuta ihmeellistä kuin ehkä joillekin Ranska. Siitä pitää päästä eroon euroalueella, koska sen pankit eivät pärjää ilman EKP:ta. Ranskan pankit ostavat Italian lainoja, koska tietävät ettei EKP anna niiden arvojen laskea, koska Italian valtionlainojen korot olisivat moninkertaiset ilman keskuspankin tukiostoja. 

Ilman näitä järjestelmämuutoksia Suomen on turha pysyä euroalueella eikä edes EU:ssa pysyminen jatkuvasti uusiutuvilla välimeren maiden rahoituskierroksilla ole järkevää Suomen kannalta. (Tämä viimeinen farssi käänsi oman kelkkani FinExiting suuntaan. Britit tulevat näyttämään neroilta kymmenen vuoden päästä, kun EU:ssa on ollut jo ainakin yksi uusi rahoituskriisi lisää siihen mennessä. Britit tosin lähtivät vääristä syistä, mutta todisteet Brexitin järkevyydestä lisääntyvät pikkuhiljaa.

Suurin osa päättäjistä ei vaan ymmärrä järjestelmien lainalaisuuksia, kuten miten niitä korjataan. Palkat ovat siellä moninkertaiset ja verottomat tulot juoksevat eiä tarvitse olla vastuussa oikeastaan mistään. EU-uskovaisilta odottaisin todisteita sen tai euroalueen hyödyllisyydestä, mutta ei niitä löydy viimeisten parin vuosikymmenen ajalta. EU olisi voinut toimiakin vanhoilla säännöillä ja niiden noudattamisella. Nykymeno onkin lähinnä pelkkää paskaa.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.