EU maataloustuet vahingoittavat kohdemaan kehittymismahdollisuuksia

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Suomi yritti puheenjohtajakautenaan viedä läpi EU budjettikehystä, joka olisi ylläpitänyt maatalouden aluetukia. Asia on nyt Saksan puheenjohtajakaudella uudelleen esillä. Maatalous- ja aluetuilla on vahva vaikutus:

  1. Ne ylläpitävät perinteisiä tuotantoketjuja säilyttäen historiallisesti arvokkaita ammatteja ja toimintatapoja
  2. Ne suuntaavat kohdemaan inhimillisiä ja taloudellisia investointeja maatalouteen ja muihin perinteisiin kohteisiin säilyttäen olemassaolevaa yhteiskuntarakennetta.
  3. Ne kohottavat kohdemaan tulotasoa ja kustannustasoa niin että mahdollisilla kasvualoilla toimivien yritysten on vaikempi päästä maailmanmarkkinoille.
  4. Ne lisäävät valtion kautta tulevista tulonsiirroista riippuvien ihmisten joukkoa ja tekevät tällä tavalla kansalaisista valtiolle ja yhteiskunnalle kuuliaisempia.

Suomi teki kuitenkin virheen. Osoittautui että EU:ssa oli tahoja jotka halusivat EU:n valtioiden kulttuurillista ja taloudellista kehittymistä. Suomen pohjaehdotus tyrmättiin ja nyt samat asiat ovat uudelleen esillä. Tällä kertaa puheenjohtajan toimii Saksa.

Julkinen keskustelu käydään edelleen samojen teemojen alla. Monia Eurooppalaisia äänestäjiä kiinnostaa se, paljonko rahaa he henkilökohtaisesti saavat. Ja poliitikot pyrkivät puolustamaan äänestäjiä ja vaativat rahaa EU budjetista. Niin Suomen valtiokin käyttäytyy. Joskus jopa niin että hävettää.

Koomista koko prosessissa on se, että ne jotka maksavat rahaa, saavat tyypillisesti parhaat taloudelliset ja kulttuurilliset mahdollisuudet, ja ne joille maksetaan saavat maksun siitä että pitäytyvät auringonlaskun aloissa ja historiallisissa ammateissa. Hyötyjät ovat usein ne jotka antavat almuja, eivät ne jotka saavat ilmaista rahaa. Julkinen, virkamiesten annostelema raha harvoin kehittää taloutta. Usein se vain vahingoittaa. Ne, jotka oikeasti osaisivat tuottaa iloa ja onnea yritystensä asiakkaille ovat useasti suurimpia kärsijöitä. Heiltä tuo raha ja työn lisäarvo otetaan ja annetaan sellaisille, jotka mielyttävät rahaa jakelevaa virkamiestä enemmän. 

EU on kuitenkin tulonsiirtounionina vaatimaton toimija eikä EU:ssa puhuta ihmisten tasa-arvosta samalla tavalla kuin esimerkiksi Suomessa. EU tason tasa-arvo tarkoittaa tasa-arvoa lakien ja sääntöjen edessä. Siellä ei puhuta tuotantokoneiston ottamisesta verojen avulla julkiseen omistukseen, ei tulojen tasaamisesta, eikä edes alueellisesta tasa-arvosta. EU budjetti on vain 1% EU alueen bruttokansantuotteesta, kun taas esimerkiksi Suomessa tyypillinen avoimen sektroin työntekijä maksaa julkiselle sektorille pitkälle yli 50% tekemänsä työn lisäarvosta. Ero on merkittävä.

Kuvan lähdewikimedia

 

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.