EU kasvuydin panostaa teknologiaan, Suomi sai haluamansa maataloustuet

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on tyytyväinen siihen, että sopu EU:n monivuotisesta budjettikehyksestä ja EU:n elvytyspaketista syntyi jäsenmaiden välillä. 

Suomen saama 400 miljoonan euron erilliskirjekuori maaseudun kehittämiseen oli MTK:n mielestä välttämätön. Sillä varmistetaan, että Suomen osuus EU:n maatalousbudjetissa kaudelle 2021-2027 on samantasoinen kuin nykyisellä budjettikaudella.

Maatalouden ilmastotyöhön ja sen lisärahoitukseen kohdistuvat odotukset jäivät kuitenkin täyttymättä. Suomen kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin ei EU:sta saatu lisärahaa ja maaseudun ilmastoinvestoinnit jäävät nyt kansallisesti rahoitettavaksi. MTK:n ilmastotiekartta osoittaa hyvin, että ilmastotyöhön tarvitaan paljon myös uutta tutkimusta ja innovaatioita. Komission aiemmin esittämä biotalouden tutkimusbudjetti jäi nyt valitettavasti leikkausten kohteeksi. Ilmastonmuutos kasvattaa riskejä ruokaturvaan, mutta maatalouden riskienhallintaan ei EU-budjetissa myöskään löytynyt uusia välineitä.  

Suomen saama 100 miljoonan euron kirjekuori aluekehitysrahoihin Itä- ja Pohjois-Suomelle on hyvä saavutus. Suomi saa myös noin 100 miljoonaa euroa oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta turpeen energiakäytöstä luopumiseen ja turpeen uusien käyttömahdollisuuksien kehittämiseen.  

Maaseudun ja viljelijöiden kannalta on tärkeä asia, että ratkaisu budjetista saatiin. Päätös poistaa epävarmuudet EU:n maatalouspolitiikan rahoitukselle ja luo edellytyksiä edetä tulevan EU:n maatalousuudistuksen valmistelussa. Nyt voidaan keskittyä EU:n maatalouspolitiikan uudistuksen päätöksiin, huoltovarmuuden vahvistamiseen sekä kestävämmän ja oikeudenmukaisemman ruokaketjun kehittämiseen.  

Lisää tietoa: MTK

Kuvan lähde: wikimedia

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.