Elvytyspaketit saattavat ylläpitää osakkeiden hintainflaatiota

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Koronatilanne helpottaa joka puolella maailmaa ja erityisesti Euroopassa.  Päivittäisten kuolleiden määrä on laskenut huhtikuun alun 7000 lukemasta vähitellen 4000 tasolle. Lisää tietoa: https://covid19info.live

Suomen tilanne on valoisampi. Kuolleita ei enää ole joka päivä ja päivittäin todetut tartunnatkin ovat laskeneet huhtikuun alkupuolen 200 hipovista luvuista muutamaan kymmeneen ja suunta on alaspäin. Lisää tietoa: THL/tilannekatsaus.

Sijoittajan kannalta tämä tarkoittaa sitä, että koronan hillitsemiseksi tehtyjä toimia puretaan ja yhteiskunnan palvelut käynnistyvät. Menossa olevan neljännesvuoden tulokset muodostuvat joidenkin yritysten osalta heikoiksi. Matkailua, lentoliikennettä ja ravintola-alaa lukuun ottamatta yhteiskunta palautuu syksyyn mentäessä kohti normaalia.

Osakkeiden hinnat saattavat inflatioitua (=nousta)

Elvytyspakkettien tehot ajoittuvat syksyyn. Ne työntävät paljon rahaa yhteiskuntaan ja loppujen lopuksi kulutukseen. Kulutukseen riittää elvytyksen takia esimerkiksi Suomessa suurin piirtein yhtä paljon rahaa kuin ennenkin, vaikka tuotantoa on vähemmän. Monetaristisen teorian mukaan tämä tarkoittaa inflaatiota. Mutta mikä yhteiskunnassa inflatioituu?  Mihin raha hakeutuu? Sijoitustuotteista erityisesti osakkeiden hinnat ovat olleet herkkiä inflatoitumaan. Korkotuotteiden hinnat eivät inflatoidu. Keskuspankkit ovat huolehtineet osto-ohjelmillaan, että korkotuotteiden hinnat ovat jo valmiiksi inflatoituneet ja vakiot eikä toimivia korkomarkkinoita esimerkiksi valtionlainojen osalta ole.

 

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.