Coronavirus leviää eksponentiaalisesti Kiinassa, mutta ei muualla

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Tässä perustietoa Kiinassa leviävästä Wuhang corona viruksesta (tieteellinen nimi:   2019-nCoV ):

  • Tartuntojen määrä Kiinassa kasvaa eksponentiaalisesti. Tartunnan saanut levittää viruksen keskimäärin noin kahteen läheiseensä ja sairastuneiden määrä kaksinkertaistuu vajaan viikon välein.
  • Uusien Kiinan ulkopuolisten tartuntojen määrä näyttäisi vähenevän. Tauti on näiden tietojen valossa onnistuneesti rajattu Kiinaan.  Arvio perustuu olemassa olevaan erittäin epävarmaan tietoon.
  • Tautiin on toistaiseksi kuollut 2% hoitoon hakeutuneista vaikeista tapauksista. Tavallisen kausi-influenssan kuolleisuus on noin 0.1% hoitoon hakeutuneista.

Sijoittajan kannalta tämänkertainen epidemia ei ole yhtä kesy kuin SARS, jonka sai kaikenkaikkiaan muutama tuhat ihmistä. Tällä kertaa tartunnan saanee muutama miljoona tai muutama sata miljoonaa Kiinalaista.

Taloudelliset vaikutukset eivät ole suuret. Aika harva saa taudin niin vakavana että joutuu hakeutumaan hoitoon. Kuolleita voi olla selvästi alle miljoona, jos epidemia pysyy Kiinan rajojen sisällä. Tämä on vähemmän kuin savukaasujen pienhiukkasten aiheuttamat ennenaikaiset kuolemat Kiinassa. 

Sijoittajan tulee kuitenkin varautua siihen, että virus voi levitä jossakin vaiheessa (tänä keväänä tai vähän myöhemmin) maailmanlaajuisesti. Ihmiset kuitenkin sopeutuvat ja ymmärtävät toimia rationaalisesti. Elämässä on riskejä ja jonain vuonna niitä voi olla enemmän kuin toisena. Elämä kuitenkin jatkuu.   

Lisää tietoa: 

 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

Uusien tautitapausten määrä on ollut kuuden päivän ajan laskusuunnassa:  https://wuflu.live/

Toivottavasti epidemia jatkaa laantumista ja ettei tule mitään negatiivista yllätystä. Nyt alkaa onneksi näyttää paremmalta.

Jos kaikki menee suurin piirtein samalla tavalla kuin SARS:n yhteydessä niin epidemia on juhannukseen mennessä poissa päiväjärjestyksestä.

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Comment: 

Kiinan viranomaisten tapaa tilastoida päivitettiin kolme päivää sitten. Koronavirustapausten määrä kasvoi porrasmaisesti, maailman pörssikurssit putosivat liki prosentin ja Finnairin kurssi yli neljä prosenttia. https://wuflu.live/

Nyt uusien koronavirustapausten määrä näyttää taas vakiintuvan eikä kukaan vieläkään tiedä varmuudella kehittyykö tilanne maailmanlaajuiseksi epidemiaksi vai joksikin vähemmän huolestuttavaksi.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.