Coronasta tulossa pandemia

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Nyt näyttää todennäköiseltä että Cvoid-19 corona virus leviää maailmanlaajuiseksi pandemiaksi. Tautitapauksia alkaa olla joka puolella ja uusia tulee kiihtyvällä vauhdilla.

Sijoittajan on hyvä tietää minkälaisesta otuksesta on kyse:

  • Lapset ja nuoret ikäluokat paranevat yleensä nopeasti täysin terveiksi.  
  • Tauti voi olla kiusallisen pitkä ja jättää pitkittyessään ehkä vähän vammoja kehoon. Kiinassa tammi-helmikuussa sairastuneista 80'000 ihmisestä 61000 on parantunut.
  • Kuolleisuus on todennäköisesti alle 4%. Kuolemantapaukset tulevat vasta pitkähkön sairastelun jälkeen ja siksi meillä ei ole vielä luotettavia tilastoja kuin ehkä Wuhanging alueelta. Kiinassa alle 4% sairastuneista on kuollut.
  • Kuolleisuus on yli 70- vuotiaissa ja/tai perussairaiden (verenpainetauti tai diabetes tai...) joukossa tyypillisesti alle 10% tai joskus ehkä vähän yli 10%

Kaikki suuremmat lääkeyritykset kehittävät lääkettä tai rokotetta. Kukaan ei voi tietää miten kehitystyö etenee. Joihinkin tauteihin on löydetty apua nopeasti ja joskus taas kehitystyö on kestänyt vuosikymmeniä. Jos pitäisi arvata niin luultavasti syksyllä meillä on jokin apu.  Yksi toimiva apu tunnetaan. Jos sairastuneelle annetaan parantuneen ihmisen veriplasmaa niin oireet voivat ehkä hieman lievittyä.

Taloudellisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida. Näistä yllä olevista varsin epävarmoista luvuista jokainen voi itse päätellä mitä nuo vaikutukset tulevat olemaan. Joka tapauksessa näyttää melko lailla varmalta että virus pysyy otsikoissa vielä ensi kesänä ja pahimmassa tapauksessa pidempään. 

 

Lisää tietoa:

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.