Budjetti: Valtio kasvaa työläisten, yrittäjien ja sijoittajien kustannuksella

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Rinteen hallitus on saanut aikaan budjettiehdotuksensa. Tässä vaikutuksia sijoittajille:

  • Budjetin loppusumma 57.6 Mrd€ on noin 2.1Mrd viime vuotista suurempi. Kasvua on noin 3.6%. Suomen talous ei kasva tätä vauhtia. Tämä tarkoittaa sitä, että valtion osuus bruttokansantuotteesta kasvaa ja lisäarvoa tekevät yritykset ja ihmiset joutuvat kantamaan suuremman kuorman. Tietää kovempia aikoja sijoittajille, työtä tekeville ja yrittäjille.
  • Velalla rahoitettavan alijäämän arvioidaan kasvavan 0.3 Mrd€ ensi vuonna. Summa ei ole suuri. Tämän verran ulkomaista rahaa tulee lisää palkkoihin, eläkkeisiin ja työttömyyskorvauksiin ja tällä summalla myös vastaavasti Suomen hintakilpailukyky heikkenee. 
  • Taloutta vahingoittavia yritystukia pienennetään noin 2% (125M€) verran nykyisestä noin 6Mrd€ tasosta, mutta toisaalta lisätään Business Finland kautta suurin piirtein saman verran.
  • Budjetti saattaa lisätä työstä poissa olon kannusteita (opiskelua, työttömyyttä, vanhuutta,...)

Näyttäisi siltä että tuotannolliset investoinnit Suomeen pysyvät nykyisellä melko alhaisella tasolla. Kovenevat ajat koskevat sekä suomalaisia pk- sektorin yrityksiä että myös hieman suurempia. Mutta suomen kansa on aina ollut sitkeää ja kestävää. Olemme katajaista kansaa joka kestää vaikeita aikoja.  

Lisää tietoa:

Kuvan lähde: Valtioneuvosto

 

 

Kommentit

Comment: 

pelkkiä kommareita. Holhous vain lisääntyy. Tulonsiirrot kasvavat. Motivaatio opiskella, kehittää itseään tai tehdä kovasti töitä vähenee entuudestaan.

Mielenkiintoista että vasuripuolueiden mukaan keskituloisen raja menee vajaassa parissa tuhannessa eurossa per kk. Tilastokeskuksen mukaan tuo on kylläkin jo pientuloisen puolella. Noh, vasuripuolueiden tavoite onkin tuoda kaikki suomalaiset samalle viivalle, yhtä köyhiksi, tuottavuudesta ja työstä riippumatta... 

Comment: 

Ja ilmastohysterian varjolla köyhdytetään sitten kaikkia vielä lisää. Ja sitten itketään ja ihmetellään, kun asiantuntijatasoista porukkaa ei tällainen pellekolhoosi kiinnosta, vaan joko menevät ulkomaille tai eivät koskaan sieltä tähän suuntaan lähdekään... :D 

 

Ja sitten joku Sitran viherfasistiakka vielä toitottaa, kuinka Suomeen heidän mielestään tarvittaisiin jonkinlainen yliparlamentaarinen ilmastosynodi tasaamaan "demokratialle ominaisia heilahteluja" tai muuta vastaavaa skeidaa. Milloin ihmiset heräävät ja tajuavat, että meiltä ollaan näköjään viemässä jo perusoikeuksia ja -vapauksiakin pois???

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

.

Comment: 

Katajainen kansa ei ymmärrä mitä eroa on kansataloudella ja kotitaloudella.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.