Björn Wahlros ymmärtää yksityisomistuksen arvon

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Suomen eräs harvoista itsenäisistä, valtiosta riippumattomista, vaikuttajista on Björn Wahlros.

Osakesäästäjäpäivillä Björn Wahlros puolusti omistamista ja yhteiskunnan tarjoamaa omistajuuden suojaa (video oikella). Esimerkiksi Englannista, USA:sta, ja Ruotsista, joissa omistamista on arvostettu ja tuettu on tullut menestyksiä sekä taloudellisesti että ihmisten omanarvontunnon osalta. 

Suomessa vallitsee erilainen ajattelutapa. Suomalaista omistamista rangaistaan yhä ankarammilla veroilla ja omistamisesta tehdään yhä vaikeampaa samaan aikaan naapurimme vaalivat ja arvostavat omistamista. Ruotsissa syntyy tämän takia bruttokansantuotteeseenkin suhteutettuna kaksi kertaa niin paljon teollisia investointeja kuin Suomessa. Tuomitsemme itsemme häviöön ellei omistamisen arvostusta nosteta sille kuuluvaan asemaan. 

Kommentit

Comment: 

Björn Wahlros otti huonoksi esimerkiksi Suomen, jossa viimeisen 15 vuoden aikana pääomatuloverotusta on korotettu noin 25% tasolta 43% tasolle, kun sekä yritysvero että pääomavero lasketaan yhteen. Björn Wahlros tuntui kehuvan ruotsin sosiaalidemokraatteja jotka ovat ymmärtäneet omistamisen merkityksen ja tukeneet monin tavoin omistamista.

Tosiasiallisten tekojen perusteella Suomessa ei ole viimeisen viidentoista vuoden aikana ollut yhtään hallitusta joka ei olisi edistänyt kommunismia (tuotantokoneiston yhteisomistusta). Sosiaalidemokratiaa (tulojen tasaisempaa jakamista) on sitäkin edistetty mutta ei aivan yhtä suurella innolla ja antaumuksella.

Minäkin olen kommunisti, mutta en kyllä menisi aivan yhtä äärimmäisyyksiin kuin missä nyt olemme. Minusta olisi hyvä jos suomalaisista portfoliosijoituksista (pörssiyhtiöt ja siojoitusrahastot) noin 50% olisi yksiytisten henkilöiden hallussa nykyisen noin 30% sijasta.   

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.