Bitcoinin romahdus on spekulanteille ihan oikein

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Maailmaan mahtuu paljon typeriä asioita, joista keinovaluutat kuuluvat talouden osalta ehdottomaan kärkikastiin. Bitcoin on naurettava, vaarallinen ja keskeisin osin vastenmielinen kehitelmä. En ole tuntenut sitä kohtaan hetkeäkään rahtustakaan sympatiaa tai eksoottista intoa kuten ällistyttävän moni mielestään taloudellisesti sivistynyt. Käsittelin aihetta perusteellisesti jo pari vuotta sitten, ja kryptovaluuttojen romahtaessa en voi kuin tikahtua nauruun.

https://www.piksu.net/artikkeli/bitcoin-osa-1-vain-rosvot-sit%C3%A4-tarv...

https://www.piksu.net/artikkeli/bitcoin-osa-2-ideologia-%C3%A4%C3%A4rioikeistosta-tuotantotapa-teatterista

Nyt tälle roskalle käy kuten pyramidivedätyksille kuuluu. Hinta matkaa sinne missä sen oikea paikka on eli nollaan, ja spekulaattorit saavat nenäänsä – paitsi tietysti ne, jotka pyramidin aloittivat ja ajoissa siitä karkasivat vaihtaen leikkirahansa oikeaan rahaan. Loput itkevät verta. Ja vaikken ihmisille yleensä ottaen pahaa toivo, päinvastoin, niin tällaisessa tapauksessa voin vain sanoa, että itsepähän olette hautajaisenne tilanneet.

https://www.tradingview.com/symbols/BTCUSD/

Minulla olisi teknisen analyysinkin pohjalta aika kiintoisaa sanottavaa bitcoinin tulevaisuudesta, mutten sano, koska en halua millään tavalla osallistua tähän pyramidihuijaukseen. Mutta jos tuosta haluaa jonkun johtopäätöksen tehdä, niin se johtopäätös on aika varmasti se tarkoittamani.

Eikä tämä koske vain bitcoinia vaan kaikkia vastaavia kyhäelmiä, joiden jono vaikuttaa loputtomalta. Mutta litecoinit ja koko teatterirahapoppoo, entiset nykyiset ja tulevat, ovat samoja fuckupcoineja, koska ne perustuvat rahan täydelliseen väärinymmärrykseen ja ihan perinteiseen kusetukseen.

Kemiläisten olisi syytä pitää kunnon pirskeet joka kerta bitcoinin sukeltaessa. He tosiaan olivat maksaa itsensä kipeäksi tämän roskan ns. louhintakeskuksen raskaista investoinneista muutama vuosi sitten. Hinku oli kova, mutta onnekseen jäivät hopealle. 

Kommentit

Comment: 

lukeneeni jokin aika sitten redditissa kun joku ihan itki raivoissaan kun oli laittanut kaiken omaisuutensa kiinni bitcoiniin juuri ennen huippua.

noh, tyhmyydesta sakotetaan.

Käyttäjän Heikki Ikonen kuva

Comment: 

Näin se on ja surullista tietysti, mutta en osaa kauheasti sääliä tässä tapauksessa.

Comment: 

Suomen kryptovaluuttasceneen voit tutustua täällä: https://ylilauta.org/kryptovaluutat/ 

Pojilla on oma slanginsa, joten lukeminen vaatii totuttelua. Bitcoinin lisäksi hemmot "sijoittaa" moneen muuhunkin kryptovaluuttaan, joita on viimeisen parin vuoden aikana tullut markkinoille satoja erilaisia. Usko ei ole loppunut kaikilta vieläkään. Tiukka omassa kuplassa pyöriminen tekee porukan faktoille sokeaksi ja kritiikille kuuroiksi. Bitcoinin uutta nousua odotetaan kuin Jeesuksen toista tulemista ja monet tarttuu putoavaan puukkoon.

Itse en sikäli vierastaisi kryptovaluuttoja, mutta valuutan pitäisi olla valuutta, eikä mikään omituinen sijoituskohde tai arpalappu. Valuutan pitää olla sen verran yleisesti käytetty ja vakaa, että sillä voi ostaa kaupasta ruokaa tänään, huomenna ja ensi viikolla. Sen pitäisi olla niin vakaa, että sitä uskaltaa lainata. Tällä hetkellä ei taida olla yhtään kryptovaluutta, joka täyttäisi nämä kriteerit. Ne on vain hintansa menettäviä arpalappuja.

Ja kaikesta huolimatta uskon ja toivonkin, että joku noista kryptovaluutoista jäisi henkiin. Toivottavasti sen hinta vakiintuu ja sitä voisi käyttää ihan oikeasti valuuttana.

Comment: 

..ja lisään vielä, että en ole koskaan omistanut mitään kryptovaluuttaa. Sikäli harmittaa, että en lähtenyt takavuosina louhimaan noita kolikoita, vaikka siihen kolleega tarjosi mahdollisuuden hopialautasella. Silloin oli vain nuorella perheellisellä liian tiukka aikataulu. Todennäköisesti olisin kuitenkin myynyt harvat louhimani kryptot pois jo kryptovaluuttahuuman alkumetreillä. Nykyään louhiminen on niin hankalaa, että ei se ei lyö leiville edes nykyhinnoilla, ellet omista erikoislaitteita.

Comment: 

Kiitos kommentista. 

"Valuutan pitää olla sen verran yleisesti käytetty ja vakaa, että sillä voi ostaa kaupasta ruokaa tänään, huomenna ja ensi viikolla. Sen pitäisi olla niin vakaa, että sitä uskaltaa lainata."

Juuri näin, eivätkä keinovaluutat koskaan voi täyttää näitä ehtoja, koska niiden arvolla ei ole todellista perustaa. Tämä perustuu rahan olemuksen väärinymmärrykseen, että niillä sellainen olisi, tai että oikeilla valuutoilla ei olisi todellista arvoa.

Oikeiden valuuttojen arvo perustuu niiden takana olevaan talouteen, ja näin on myös siinä tapauksessa, että ne eivät olisi valtiollisia valuuttoja. Tästä on joitakin hyviä esimerkkejä, kuten aikoinaan joidenkin kauppaliikkeiden omat valuutat, jotka nimenomaan kelpasivat kuvaamiisi tarkoituksiin niiden omissa liikkeissä niiden omalla takauksella. Valitettavasti se on liian iso aihe tähän väliin.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.