Börsveckan: Neljä uutta ostosuositusta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Osta Avega, Mabi, Fagerhult ja Billerud. Älä osallistu Boule Diagnosticsin listautumisantiin. Odota  Indutraden, Kopparberg Mineralin ja Electran kanssa. Näin suosittelee Börsveckan tällä kertaa.

IT-konsultti Avegan kasvu on voimakasta ja kannattavuus hyvä ja osake saa siis ostosuosituksen. Vahva tase mahdollistaa kasvusatsaukset. Börsveckan ennustaa EPS 3 SEK tänä vuonna, eli p/e-suhde 10.3. Erittäin edullista kirjoitta lehti.

Myös autonvuokraaja Mabi kasvaa nopeasti ja kannattavasti. Osake on sensijaan menestynyt huonosti pörssissä toistaiseksi. Kurssi mataa samoissa lukemissa kuin listautumisen aikoihin viime vuodne kesäkuussa. P/e-suhde 8 on matala arvostus kun kasvu on 30-40% luokkaa.

Valaisinvalmistaja Fagerhultin osakeella on ollut sitkeää menoa, mutta LTS:n osto hyvä uutinen ja käänne on todennäköisesti nyt edessä. Börsveckan ennustaa tälle vuodelle EPS 15 SEK, jolla saadaan p/e-suhde 12. KOska yhtiä lisäksi on jälkisyklinen voittojen pitäisi kasvaa vielä seuraavtkin kaksi vuotta.

Billerud on lehden suosikki paperi- ja metsä-teollisuudessa. Vahvistuva kruunu rasittaa, mutta voitto jatkaa silti kasvuaan.

Terveydenhuoitoalalla toimiva Boule Diagnostics on listautumassa. Yhtiö on jännittävä, mutta arvostustaso on melko korkea. Boule toimii veridiagnostiikan alalla ja on kannattava, ebita oli 20 MSEK 2010. Listatumisanti on hinnoitelu korkeammalla kuin osakkeen tämänhektinen kurssi aktietorgetilla. Börsveckan arvelee että yritystä on yritetty myydä suuremmille toimijoille, mutta että tässä ei olla onnistuttu. Yhtiö on kiinnostava ja sitä kannattaa seurata kunhan se on listautunut. Lehti ei suosittele osallistumista listautumisantiin.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.