Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto kalliille pörssiosakkeille

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Finanssivalvonnan johtokunta on päättänyt että asuntoluottojen enimmäisluototussuhde säilyy 90 prosentissa (ensiasunnoissa 95 %). Omaa rahaa ei siis tarvita kuin nimeksi kunhan vakuudet ovat kunnossa.

Ylikuumenevatko asuntomarkkinat keveän asuntolainapolitiikan vuoksi? Ei näytä siltä että riskiä olisi. Asuntojen hinnat ovat tilastokeskuksen mukaan samalla tasolla kuin vuonna 2012 eikä hinnoissa näy kummempaa nousua. Ainoastaan Turun seudun noususuhdanne on aiheuttanut paikallisen 7% nousupyrähdyksen. Sielläkin hinnat lähinnä korjaavat takavuosien heikompaa kehitystä eikä kuplasta ole pelkoa. 

Suomalaiset eivät ole sokaistuneet alhaisiin korkoihin ja pankkien markkinoimiin pitkiin takaisinmaksuaikoihin. Asuntolainakannan kasvu oli Suomen pankin mukaan 2,1....2.5% tasolla vuosina 2016 ja 2017.  Tämä vastaa suurin piirtein inflaatiota ja bruttokansantuotteen kasvua. Asuntolainakannan reaalinen määrä on pysynyt jokseenkin vakiona.

Kannattaako nyt sijoittaa asuntoihin? Kyllä nyt voi olla sopiva aika harkita asuntosijoittamista. Asuntomarkkinat ovat vakaat ja asunnoista saatava vuokratuotto kestää vertailun korkoihin ja inflaatiosuoja tulee kaupan päälle. Asuntosijoittaminen on hyvä vaihtoehto jos muu sijoitusmaailma käy tuuliseksi. Asunnon käyttöarvo stabiloi hintatason ja niinpä asunto on yleensä osakeskijoitusta turvallisempi sijoituskohde. 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.