Astumme Mika Lintilän johdolla kohti sosialismin ihannetta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Valtiovarainministeri Mika Lintilän talousarvioesitys sisältää sijoittajallekin monta arvokasta tietoa:

  • Valtion verotulojen arvioidaan vuonna 2020 kasvavan 2,4% tämän vuoden tasosta ja budjetin loppusumma kasvaa noin 2.6%. Kun bruttokansantuote nousee samaan aikaan noin prosentin niin tämä tarkoittaa sitä, että julkisen talouden osuus bruttokansantuotteesta nousee. Julkisen sektorin paisuminen tarkoittaa leikkausta niiden tulotasoon, jotka tekevät yksityissektorilla työtä ja tuottavat lisäarvoa.
  • Kasvavista verotuloista huolimatta valtiontalouden alijäämä kasvaa 0,5 Mrd€ ja budjetin kokonaisalijäämäksi tulee 2,3 Mrd€. Tämä tarkoittaa muun muassa velkaantumista ja leikkausta lapsiemme elinaikaisesta hyvinvoinnista.

Suomen tulevaisuutta rakennetaan tuotannollisilla investoinneilla, mutta tuotannolliset investoinnit Suomeen ovat pienempiä kuin naapurimaihimme Ruotsiin ja Saksaan. Yritykset ovat päätyneet investoimaan muualle kuin Suomeen. Talousarvioesitys esittää ratkaisuksi lisärahoitusta Business Finland palveluihin. Tämä tarkoittaa sitä, että tuottavia yrityksiä ja ihmisiä verotetaan ja näillä veroilla rahoitetaan Business Finland virkamiesten toimintaa. Business Finland virkamiehet auttavat ja ohjaavat yrityksiä menestykseen. Ongelmaa pohtimaan asetetaan myös valtiosihteeri Hetemäen johtama työryhmä.

Sijoittajan kannalta nämä tarkoittavat seuraavaa:

  • Sijoituksia kannattaa suunnata sinne missä on tuotannollisia investointeja ja kasvua. Suomen kansantalouden kannalta olisi hyvä suunnata investointeja sellaisiin yrityksiin, jotka investoivat Suomeen.
  • Kannattaa hankkia kielitaitoa ja kokemusta ulkomailta. Ulkomaa voi olla tulevaisuuden turvasatama, jos oikein huonosti alkaa mennä. Ja sieltä on saatavissa paljon hyvää osaamista ja kansantaloudellista viisautta myös Suomeen. Tarvitsemme sitä kipeästi.   

 

Lisää tietoaValtiovarainminsteri Lintilän esitys

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Kepu päätti osallistua ko. hallitukseen. Ei osallistumista ensimmäiseen budjettiin kaadeta.

Mutta tällaisten kanssa hallituspuolueet näpräävät. Kunnallinen polkupyöränkumintäyttöasema vie Suomen nousuun?  http://amgs.puheenvuoro.uusisuomi.fi/279536-valtuustoaloite-polkupyoran-renkaantayttoasemien-asentamisesta-lohjan-kaduille 

Comment: 

Joo. Onhan se Lintilän vastuu rajallinen.

Lintilä on tässä ehdotuksessa omalla nimellään ja yksin tehnyt ehdotuksen hallituksen muille jäsenille. Vastuu on tässä suurempi kuin hallituksen jäsenen vastuu. 

Tiedän mitä tarkoitat kun sanot että Lintilällä on rajallinen vastuu. Mutta ei auta. Yhteiskunta toimii paremmin kun jokainen oletusarvoisesti vastaa siitä mitä omalla nimellään ehdottaa. Joskus, esimerkiksi Hitlerin tiimissä toisen maailmansodan aikana, voi jälkeenpäin puolustautua sillä että "kun noi käski minun ehdottaa enkä uskaltanut toimia toisin". Mutta sen pitäisi olla poikkeus. 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.