Affärsvärlden: 3 kuuma osaketta

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Keskiviikon numerossaan Affärsvärlden suosittelee osallistumista Karolinska Developmentin listautumisantiin, ja Know It:n sekä Cisionin osakkeiden ostoa.

Karolinska development listataan pian Tukholman pörssiin. Affärsvärlden pitää listautumisantia edullisena ja suosittelee osallistumista. Sijoitusyhtiöllä on 24 toimivaa yhtiötä salkussaan. Pääpaino on Karolinska Instituutin perututkimuksiin perustuvissa hankkeissa. Kuusi hanketta on edennyt kliinisissä kokeissa faasi kakkoseen jossa tehdään kokeita ihmisillä. Lehti pitää antia edullisena koska hinta on alhaisempi kuin edellisissä rahoituskierroksissa. Lääketutkimus on riskipitoista, mutta hajautettu projektisalkku vähentää riskiä. (Börsveckan sensijaan suositteli odottomista, toim huom.)

Know It on IT-konsultti jonka tulos ja liikevaihto ovat kehittyneet tasaisesti. Osake on edullisempi kuin seala keskimäärin. Affärsvärlden suosittelee ostoa. Suhdanteet ovat nyt It-konsulttien puolella , kysynta on vahvaa ja hinnat nousussa. Kun yhtiö on kriisivuotta 2009 lukuunottamatta kasvanut 20-40% vuositasolla on p/e-suhde 10 erittäin alhainen. 100 SEK kurssi on perusteltu lehden mukaan. 2.75 SEK osinko, yli 3% tuotto ei sekään haittaa.  (yhtiö on kasvanut yritysostoilla jotka rahoitetaan pitkälti omilla osakkeilla, joten EPS ei suinkaan kasva samalla vauhdilla, toim. huom.)

Lehtiö suosittelee myös Cisionin osaketta. Yhtiö on pääsemässä murrosvaiheensa yli ja voi jälleen keskittyä kasvuun. Rankan uudelleenjärjestelyn jölkeen jossa yhtiön koko lähes puolittui yhtiö on muuttunut palveluyhtiöstä softa-taloksi. Kysyntä yhtiön tarjoamista kokonaisratkaisuista jossa asiakasyritys voi mm. seurata julkisuuskuvaansa mediassa on nyt hyvä. Yhtiö saa ostosuosituksen tavoitekurssilla 6.7 SEK vuoden tähtäimellä.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.