Aasiasta, Euroopasta ja Amerikasta saapuvat maahanmuuttajat saavat nopeasti työtä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta tulevat maahanmuuttajat kotoutuvat nopeasti osaksi työelämää selviää ETLA tutkimuksesta "Immigrant Entrepreneurship in Finland /Paolo Fornaro" . Sen sijaan pohjois-Afrikasta ja lähi-Idästä tulevat maahanmuuttajat eivät sopeudu. 

Raportissa tarkastellaan maahanmuuttajien yrittäjyyttä Suomessa vuosina 2006–2014. Maahanmuuttajien yrittäjyyttä on pidetty tärkeänä akateemisessa kirjallisuudessa sekä julkisessa keskustelussa. Maahanmuuttajat voivat tarjota esimerkiksi merkittävän panoksen innovaatioihin ja markkinadynamiikkaan.

Ulkomaalaistaustaisten yrittäjien määrä on kasvanut selvästi viime vuosina, mutta yrittäjien osuus maahanmuuttajataustaisen työvoiman keskuudessa on pysynyt vakaana. On myös huomattava, että maahanmuuttajien yrittäjyysaste on samaa luokkaa kuin kantaväestöllä. Kantaväestön yrittäjätulot ovat selvästi korkeammat kuin maahanmuuttajilla. Ero kuitenkin kapenee, kun toimiala otetaan huomioon. Havaitaan, että maahanmuuttajataustaiset yrittäjät ja työntekijät ovat voimakkaasti keskittyneet Uudellemaalle, mutta maahanmuuttajien yrittäjyysaste on korkea sellaisilla alueilla, joilla työllisyysaste on matala.

Tämä analyysi tarjoaa näyttöä siitä, että maahanmuuttajien vaikeudet työllistyä työmarkkinoilla lisäävät heidän yrittäjyyttään. Tästä kertoo havainto, että työllisyyden muutoksen ja maahanmuuttajien yrittäjäksi ryhtymisen välillä on negatiivinen yhteys. Samasta asiasta kertoo myös alueen työllisyysasteen ja maahanmuuttajien yrittäjyysasteen välillä havaittu negatiivinen yhteys.

 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.