Aamun tuloksia 22.4.20

Käyttäjän mikko kuva

Huomenta, Tuloskausi on täydessä vauhdissa. Tänään tuloksia julkistivat jo aamulla ainakin Telia, Elisa ja Revenio. Ainakin Kone julkistaa myöhemmin tänään. Huomioita mainittujen yhtiöiden ennusteista, toteumista ja niiden osumatarkkuudesta.

Elisa

Elisan kurssi ei ole juuri koronakriisistä hätkähtänyt. Elisan 1q20 tulos ylitti ennusteen kautta linjan. Elisa piti näkymät vakaina ja ennallaan.

Elisalla ei juuri ole bisneksiä, joiden kysynnän Korona hiljentäisi.

Telia

Telialla on kännykkäverkkojen lisäksi merkittävää mediabisnestä. Siksi koronan vaikutus Teliaan lienee suurempi kuin Elisaan. Telian 1q20 kannattavuus ei aivan yltänyt vertailukauden tasolle, mutta yrityskaupat kasvattivat liikevaihtoa.

Telia alensi koko vuoden kassavirtaohjeistusta noin 900m€:n per vuosi 2020. 4miljardille osakkeelle jaettuna tämä tekee 0.22€, joten koronapaniikissa alennettua osinkoa voitaneen hiukan korottaa ensikevääksi.

Revenio Group

Revenion 1q20 tulos oli suurinpiirtein ennustetun mukainen. Joidenkin muiden odotukset olivat kuitenkin huomattavasti korkeammalla. Yhtiön kasvuvauhti on ollut ripeää, eikä edes koronakriisi onnistune suistamaan yhtiötä liikevaihdon kasvu-uralta. Kuitenkin, koronakriisi rasittaa selvästi sekä Revenion asiakaskysyntää, että yhtiön omia toimintoja.

Ennusteen mukaan euromääräinen vuotuinen liikevoitto jämähtää nyt, ainakin vähäksi aikaa, 13m€ tasolle. Kurssi hakee vauhtia 20€ alapuolelta, veikkaan.

Kone

Kone raportoi myöhemmin tänään, ilmeisesti klo12:30. Joten tulostietoja ei ole käytettävissä. Alla ennuste, jossa selkeää pudotusta vertailukauteen nähden.

Moni yritys veti maaliskuussa pois 2019 tilinpäätöstiedotteessa antamansa ohjeistuksen ja kieltäytyi epävarmuuksiin vedoten antamasta mitään ohjeistusta juuri nyt kun sille olisi eniten kysyntää. Kone toimi esimerkillisesti. Se antoi tulosvaroituksen ensimmäisten joukossa ja tulosvaroituksessa oli runsaasti pohdintaa ja lukuja. Joidenkin muiden yritysten osalta ennusteet ja toteumat PiksuMedia twitterissä.

 

 

Artikkeli: 

Kommentit

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

Tämä on sitä ihteään. Tuloksia pitää kommentoida jo ennen pörssin aukeamista. Näin hyvästä palvelusta voisi vaikka maksaakin.

Käyttäjän mikko kuva

Comment: 

Jos ne mikromaksusysteemit yleistyvät ja ovat täällä otettavissa käyttöön niin ehkä niitä sitten kokeillaan.

Comment: 

Juurikin näin. Tuloksia kommentoiden ja itsenäisiä ajatuksia esittäen. "I`m sometimes right and sometimes wrong, but always very sure what I`m doing", kuten PIMCO:n taannoinen pomo Bill Gross asian esitti.

Käyttäjän J.Vahe kuva

Comment: 

ei aamukatsauksessaan sano sanaakaan aamun tuloksista, käytäntö on uusi ja jo valmiiksi huono.sad

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.