3Q2017 EPS laskelmat

Käyttäjän mikko kuva

Piksuun on muutaman vuoden ajan kerätty OMXH yritysten tunnuslukuja. Tunnusluvut kerätään suoraan yritysten osavuosikatsauksista, jolloin muiden lukuja keräävien tahojen oikeudet eivät rajoita lukujen käyttöä Piksussa.

Vuonna 2015 voimaantullut arvopaperimarkkinalain muutos poisti yhtiöiltä velvollisuuden julkistaa osavuosikatsaus tilikauden kolmelta ja yhdeksältä ensimmäiseltä kuukaudelta. Moni listayhtiö on siirtynyt käytäntöön, jossa ensimmäiseltä ja kolmannelta vuosineljännekseltä julkaistaan pelkkä "liiketoimintakatsaus" eli tiedote, jossa esitetään vain tärkeimmät luvut. Tämän takia useiden yhtiöiden Piksuun kerätyissä luvuissa on puutteita tai vuosineljännesten lukuja on arvioitu puolen vuoden jaksolle raportoiduista luvuista. Vuoden 2017 kolmannen kvartaalin luvut on nyt kerätty ja keskeisimpiä niistä on nähtävillä Piksun Analyysit/OMXHEX/EPS estimaatit sivulla. Kustakin osakkeesta esitetään 4 tietoa:
 

1. EPS Laskelma
Sisältää kerättyjä EPS arvoja raportoiduilta vuosineljänneksiltä ja estimoituja tulevien vuosineljännesten EPS arvoja. Tulevat EPS arvot on asetettu siten, että ne nykyhetkeen diskontattuna yhteensä vastaavat yrityksen pörssikurssia. Tulevaisuuden EPS arvot ovat arvoja, joita "markkinat odottavat".

Piippo

Joillekin osakkeille, kuten Piipolle, laskevakin tuloskehitys riittää perustelemaan nykyisen pörssikurssin.

Vastaavasti toisille osakkeille, kuten Pihlajalinnalle "markkinat vaativat" nousevaa tuloskehitystä.

 

2. E/P (Earnings per Price)
Tässä osiossa esitetään kaksi vaihtoehtoista tapaa laskea tulostuotto E/P toteutuneista EPS arvoista. Tulostuotto on P/E luvun käänteisluku. Esimerkiksi Piipolle on saatu korkea tuottoprosentti 7.6% seuraavasti (~tuore mediaani EPS = 0.13€, joka vastaa vuositasolla 0.50€ tuottoa, joka kurssiin 6.560€ suhteutettuna antaa tuottoprosentiksi E/P% = 7.6%.

3. Osinkoennusteet
Tässä osinkoennusteet lasketaan tulevien vuosien EPS arvoista olettamalla osingon suuruudeksi sama prosenttiosuus EPSistä, kuin jo maksetuissa osingoissa oli. Esimerkiksi UPMlle saadaan kuluvalta vuodelta näin laskien sama 0.95€ osinko, jonka se maksoi myös viime vuodelta.

4. Kurssi
Yhtiöiden osareissa ja sivuillaan ilmoittamia tai omien salkkujemme arvoista laskettuja summittaisia pörssikursseja.

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.