1q19 Tuloskausi alkaa

Käyttäjän mikko kuva

Helsingin pörssin yritysten vuoden 2018 tulokset ja niiden perusteella maksettavat osingot alkavat olla taputeltu. On aika kääntää katseet kuluvan vuoden tuloksiin.
Viime vuodenvaihteessa kokosimme tulosennusteita vuoden 2018 tuloksista seuraavilta saiteilta:

Laskimme kerätyistä tulosennusteista konsensusennusteet ja vertasimme niitä toteutuneisiin arvoihin tuloskauden edetessä. 4q18 tuloskauden lopuksi Talousmentor vertasi konsensusennusteidemme osumatarkkuutta muiden analyytikoiden ennusteisiin.

Vuoden 2018 tulosten konsensusennusteemme osoittautuivat melko hyviksi. Sen rohkaisemina kokosimme ja laskimme konsensusennusteet vastaavasti vuosineljänneksen 1q19, vuoden 2019 ja vuoden 2020 tuloksille. Samalla pidensimme seurattavien yritysten listaa muutamalla yrityksellä.

Tulevalla viikolla vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksensa julkistaa neljä listallamme olevaa yhtiötä. Alla ennusteet näiden keskeisimmistä tunnusluvuista.

1q19 tuloksia

Täydellisempi lista konsensusennusteistamme löytyy Talousmentorista.

Vuosineljänneksen 2q2019 ennusteet koottaneen ja laskettaneen kesä-heinäkuun aikana. Mikäli sinulla on tämän tyyppisiä ennusteita ja haluat osallistua listan tuottamiseen, ota yhteyttä .

Yllämainitut ennusteet on tuotettu huhtikuun 2019 alussa. Sen jälkeen annettuja yhtiöden tulosten ennakkotietoja (eli tulosvaroituksia) ei välttämättä ole huomioitu listan tiedoissa. Ennusteet eivät ole sijoitussuosituksia eikä niitä pidä sellaiseksi tulkita. Listan tuottamisessa mukana olevilla tahoilla on sijoituksia useissa listalla mainituissa yhtiöissä. Mikään näistä positioista ei kuitenkaan ylitä 0,5 prosenttia yrityksen osakemäärästä. Tarkemmat käyttöehdot .

 

Artikkeli: 
LiiteKoko
Image icon vko1.png14.14 KB

Kommentit

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Comment: 

Aika tarkkoja ennusteita ja hyviä tuloksia. Näillä ennusteilla on suurta arvoa. Olisi hyvä jos kaikki saisivat ne käyttöön samaan aikaan ja että tuon hetken huomaa samaan aikaan sekä piksu että talousmentor artikkelivirroista.

Kiva että ennustettavana ovat oikeat asiat, teille kiitos siitä:

  • liikevaihto
  • tulos/tulos osaketta kohden (eps) sekä siitä johdettu P/E
  • osinko

Itse käytän paljon sijoituspäätöksissäni liikevaihdon ja tuloksen kehittymistä. Osinkoa käytän vähemmän omissa sijoituspäätöksissäni vaikka sekin on monille äärimmäisen tärkeä parametri.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.