”Rikkaimpien” sijoittamista

Käyttäjän J.Vahe kuva

Yksityispankin normiasiakas

 

Pientä valoa syksyn harmauteen toi Nordnetin artikkeli linkissä pankin ”rikkaimpien” asiakkaiden sijoittamisesta.

Kirjoituksessa on lystikästä ensinnäkin se, että Nordnetin private bankin asiakkuus on mahdollista lähes p.a. tyypeille. Sijoituksia pitää olla vain 200.000 euroa (monessa pankissa raja on esim. 0,5 milliä) ja sijoitukset voivat tapahtua kovalla velkavivulla.

Todella hauskaksi meno yltyi kommenteissa. Ensin valitettiin sitä, etteivät osakevalinnat olleet omaperäisiä. Uskottiin siis, että 200.000 euron salkun omistajalla on joku taikakaava hallussaan.

Lopuksi mukaan tuli kommentti  ”Aika monella henkilöllä taitaa olla artikkelin kuvan kaltainen käsitys PB-asiakkaasta. Tyylikäs, komea ja hienostunut mies tai pariskunta. Todellisuus on ihan muuta, kun suurin osa asiakkaista on vanhoja kääkköjä tai sitten ihan perus köyhän tuulipuvun näköisiä juntteja.”

Aloin pohtia vieläkin syvällisempiä asioita. Olisiko mahdollista, että jopa ”rikkaiden” ruumiintoiminnot olisivat samanlaisia kuin tavallisilla kuolevaisillakin - tai kuten USA:ssa sanotaan, kaikki pukevat housunsa jalkaan samalla tavalla. Vai virtaako suonissa sittenkin sula lyijy?

Ja ihan lopuksi. Ko. linkissä luetellut 20 firmaa olivat minun kovin vaatimattoman mielipiteen mukaan pääasiassa solideja firmoja. Vauraus syntyy sijoittamalla sellaisiin pitkällä ajalla. Tarjolla ei ole oikotietä. Suomalaisia osakkeita on runsaasti, koska esim. minun aloittaessani v. 1970 muita ei ollut tarjolla.

Artikkeli: 

Kommentit

Comment: 

suosituimpien osakkeiden lista oli iso yllätys. Kun katsoo tuota suomalaisten osakkeiden listaa, ei voi muuta kuin todeta että tuotot ovat olleet PB-asiakkailla viimeiset 5-15v aikana melko vaatimattomat. Vain Nessu on tuottanut kunnolla. Ulkomaiset osakkeetkin ovat hiukan lupaavampia, mutta sielläkin liikaa dinosauruksia.

Esim. Cokiksen hehkuttaminen osinkokraattina on melko huvittavaa. Firman ylä- ja alarivit ovat pienempiä kuin 10v sitten ja velkaa on otettu yli äyräyden osingon maksuun ja osakkeiden ostoon. En vain näe miten kyseisenlainen osake voi tarjota mitään tuottoa seuraavan 10v aikana etenkin kun nykyinenkin arvostustaso on käsittämätön.

Lisää uusi kommentti

You must have JavaScript enabled to use this form.

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.