Laiska sijoittaja

Tilaa syöte syöte Laiska sijoittaja
Laiska sijoittaja pyrkii vaurastumaan olemalla "aktiivisesti laiska", eli ostelemaan arvopapereita sopivalla hetkellä, mutta välttämään myymistä viimeiseen asti. Blogi kertoo pitkästä mutta mielenkiintoisesta matkasta kohti taloudellista vaurastumista ja riippumattomuutta.Laiska sijoittajahttp://www.blogger.com/profile/05252278054811023453noreply@blogger.comBlogger484125
Päivitetty: 3 tuntia 11 min sitten

Tuleeko uusia pohjia, oliko tämä kuolleen kissan pomppu? Varautumismyynti x 2

Ma, 06/04/2020 - 20:27
Mielestäni markkinat käyttäytyvät hyvin erikoisesti. Isoimmasta koronakuopasta on palauduttu jo melko paljon ja tänäänkin on ollut hurjahko nousupäivä. Volatiliteetti kuuluu toki laskumarkkinoiden luonteeseen, mutta silti vähän ihmetyttää. 
Näyttää siltä että kursseja nostavat hyvät uutiset epidemian taltuttamisessa eri puolilla maailmaa. Vaikka koronakriisi saataisiin jotenkin hallintaan, niin taloudelliset vaikutukset ovat silti todella suuret. Miksi nämä eivät näy jenkkilän kursseissa? Esimerkiksi S&P500 on suunnilleen samoilla tasoilla kuin 2008 huhtikuun alussa. Tuohon aikaan yritykset murskasivat tuottoennätyksiä ja tulevaisuus näytti auvoisalta. Miksi siis olemme tänään samoilla tasoilla? Omalla logiikalla tämä ei aivan avaudu... 
Uskon että on merkittävä mahdollisuus että olemme "kuolleen kissan pompun" huipulla tai lähellä sitä. Ja sitten taas päästään alamäkeen. En yleensä harrasta ajoitusta, mutta nyt tekee mieli kokeilla pienillä panoksilla.
Myin tänään pois omistukseni FM-ETF:ssä (Frontier-markkinat) sekä BYND:issä (Beyond Meat). Ensimmäisessä tuli tappiota n. 500 euroa, jälkimmäisessä sain suurinpiirtein omat takaisin. Näistä myynneistä tuloutui käteiskassaan 4500 euroa lisää odottamaan uusia pohjia. Käteiskassa on nyt suurinpiirtein 30 keuroa, eli suurinpiirtein 10% salkun arvosta. Ei siis hurjan paljon, mutta ainakin tulee hyvä mieli että rahaa on jäljellä jos markkinat halpenevat.
Mitä jos uusia pohjia ei tule? Itseäni tämä ei haittaa, koska sijoitusomaisuutta joka voi nousta ja palautua koronakuopasta on ihan riittävästi.
Mitä muilla mietteitä tähän? Onko isoimmat laskut jo nähty vai löytyvätkö pohjat vielä alempaa?

2020 / Q1: Turpiin tuli

Ke, 01/04/2020 - 09:49
Alkuvuosi oli markkinoilla yhtä teurastusta koronakriisin takia. Käytännössä kaikki sijoitukseni laskivat ja reippaasti, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta (esim. Kojamon ja Koneen osakkeet pitivät hyvin pintansa). Koska salkkuni on reilusti hajautettu ja sisältää runsaasti indeksejä, se tuli todella rajusti alas ensimmäisen kvartaalin aikana. 
Samalla tein reilusti uusia sijoituksia, joista osa selittyy sillä että perustin osakesäästötilin - melkoinen ajoitus vai mitä! Toisaalta onnistuin myymään osan OST:stä kohtuullisen hyvällä hinnalla ja ostin sitten osan osakkeista halvemmalla takaisin kun hinnat olivat laskeneet. OST:ssä on edelleen lähes 9000 euroa käteisenä odottamassa halvempia hintoja.
Tässä kvartaalin dramaattiset luvut:
 • Uusi sijoitettu pääoma Q1 aikana: 47413 euroa
 • Pääoman kasvu yhteensä (pl. osingot): -24127 euroa (-8,44%)
 • Tuotto (pl. osingot): -73540 euroa (-20,6%)
Turpiin tuli siis yli 70 keuroa, huhhuh... Asiaa voi tietysti laittaa perspektiiviin sen verran, että vuonna 2019 tuottoa tuli reilut 63 keuroa. Sijoittaminen on tällaista, aaltoliikettä. Silti en voi sanoa etteikö tällainen lasku kirpaisisi. Alla olevasta kuvaajasta näkyy sijoitetun pääoman ja markkina-arvon kehitys. Salkku on enää voitolla vain 20,3% ja aikojen kuluessa osinkoja ja myyntivoittoja on kertynyt melkein 20 keuroa. (kts. seuranta oikeasta palkista).


Markkinoiden jatkokehitystä on erittäin vaikeaa arvailla. Olen henkisesti varautunut siihen, että markkinat laskevat nykyhetkestä vielä 30%. Salkun osalta tämä tarkoittaisi sitä, että yli kymmenen vuoden aikana tehdyt sijoitukset painuisivat tappiollisiksi. Asiaa ei voi muuten käsitellä kuin yrittää katsoa kymmenen vuotta eteenpäin - tällöin salkku lienee voitolla. Lisäksi olen varautunut edelleen pienellä käteiskassalla (n. 20 keuroa) sekä kuukausittaisilla ETF & rahastosijoituksilla. Osto-ohjelma on myös valmiina käyttöön jos seuraaville tasoille päästään.
 Terveellistä, turvallista ja menestyksekästä kevättä kaikille!

Päivän vaihto - YIT:t pois, Fortumia tilalle

To, 26/03/2020 - 13:29
Vaihtopäivät jatkuvat!

Myin juuri n. 1500 euron omistukseni YIT:ssä pois, tappiota tuli reilut 400 euroa. Ostin tilalle suunnilleen samalla summalla Fortumia hintaan 13,16 e/kpl.

Fortum on halventunut reilusti ja uskon että pitkällä tähtäimellä tämän päivän kursseilla sijoitus on hyvä. Fortumin palveluille on kysyntää tulevaisuudessa, vaikka tällä hetkellä energian hinnat ovatkin matalalla. Toisaalta YIT:llä saattaa olla haasteellisemmat ajat talouslaman keskellä.

Näitä kauppoja tulee nyt tehtyä aika usein. Koronakriisi on tuonut ainakin vipinää sijoitustoimintaan, vaikka muuten tunnelmat ovatkin synkät.

Päivän vaihto - Coca-Colaa VNM-ETF:n tilalle

Ma, 23/03/2020 - 16:53
Coca-Cola on yhtiö joka ei esittelyjä paljon kaipaa. Tosin kaikki eivät välttämättä tiedä että kokiksella on yli 500 brandia, joista se kuuluisin on yhtiön nimessä. Muita suomalaisillekin tuttuja merkkejä on Sprite, Fanta ja Powerade.

Kaikki eivät välttämättä tiedä sitäkään, että tämän päivän kurssilla kokista vaihdettiin mm. vuonna 1998. Välillä kurssi kävi myös alempana.
En usko että koronavirus pyyhkii kokista maailmankartalta, toki ravintolamyynti sakkaa väliaikaisesti. Coca-Cola ei ole ainoastaan osinkoaristokraatti, vaan jopa osinkokuningas (Dividend King), eli yritys joka on nostanut osinkoaan yli 50 vuotta putkeen. Saapa nähdä jatkuuko tahti enää.
Yhtä kaikki, olen haaveillut pitkään kokiksen osakkeiden ostosta, mutta aina se on vaan tuntunut liian kalliilta. Nyt sitten ei enää niin kalliilta tuntunutkaan - kurssiin on tullut varsin tuntuva pudotus.
Ostin 80 kpl kokiksen osaketta hintaan 37,93 dollaria/kpl, yhteensä n. 3000 dollarin ostos. Vaihdossa lähti suuri piirtein samankokoinen omistus VNM-ETF:ää, joka sijoittaa Vietnamin markkinoille. Tappiota jälkimmäisessä kaupassa tuli n. 1000 euroa, josta tulee sitten verotuksellisia hyötyjä jatkossa.
Mitähän seuraavaksi?

Kuukausisijoitusohjelman muokkausta - jatkossa 2000 e/kk

Su, 22/03/2020 - 12:18
Koronapandemia jyllää ja alkaa näyttää siltä että taloudelliset vaikutukset ovat erittäin merkittävät globaalisti. Voi olla myös että (osakemarkkinoiden ja reaalitalouden) toipumisesta ei tule V-muotoista nopeaa, vaan hitaammin mateleva tai sahaava lasku. Työttömyysluvut tulevat olemaan ainakin väliaikaisesti suuria, konkursseja tullaan näkemään ja valtiot ja keskuspankit elvyttävät parhaansa mukaan.
Osakemarkkinoiden sahatessa yhä matalammalle johdonmukainen kuukausisijoittaminen tuottaa todeennäköisesti hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä. Osakkeita/indeksejä/rahastoja tulee osteltua silloinkin kun ei teksisi mieli ja kaikki muut ovat myymässä. Nyt onkin mahtava aika tulla uutena sijoittajana markkinoille, nimenomaan kuukausisijoittamisen muodossa. Tätähän ovat monet muutkin suositelleet, joten ei tästä sen enempää tällä kertaa.
Itselläni on Nordnetissä menossa 1500 euron kuukausisijoitusohjelma neljään eri ETF:ään.  Lisäksi kuukausisijoitusohjelmaan on hiljattain lisätty 100 e/kk sijoitus Seligson Top 25 Pharmaceuticals -rahastoon. 
Nyt muokkaan kuukausisijoitusohjelmaa siten, että kokonaissumma on 2000 e/kk ja mukana kolme ETF:ää ja kolmea rahastoa. 
ETF-kuukausisäästäminen (Nordnet):
 •  500 e/kk: Xtrackers EURO STOXX 50 (DXET). Euroopan suurimmat 50 yhtiötä. Kulut 0,09% pa. Fyysinen ETF, osingot uudelleensijoitetaan.
 •  500 e/kk: Xtrackers MSCI Europe Small Cap (DX2J). Eurooppalaiset pienyhtiöt. Kulut 0,30% pa. Fyysinen ETF, osingot uudelleensijoitetaan.
 •  500 e/kk: iShares Core MSCI EM IMI (IS3N). Kehittyvät markkinat, laaja indeksi. Kulut 0,18% pa. Fyysinen ETF, osingot uudelleensijoitetaan.
Rahastosijoitukset (Seligson):
 •  200 e/kk: Russian Prosperity. Venäjän markkinoille sijoittava aktiivinen rahasto, jolla mainio track record. Tekee villejä swingejä ylös ja alas ja tällä kertaa vaihteeksi alas. Kulut 1,62% pa + 15% tuottosidonnainen.
 •  200 e/kk: Tropico LatAm. Seligsonin kohtuullisen tuore Latinalaiseen Amerikkaan, pääasiassa Brasiliaan, sijoittava aktiivinen rahasto. Kulut 1,47 % pa + 15% tuottosidonnainen.
 •  100 e/kk: Global Top 25 Pharmaceuticals. Seligson valitsee vuosittain 25 johtavaa lääketeollisuuden yhtiötä. Juoksevat kulut yhteensä 0,61% pa.
ETF-sijoitusten ideana on varmistaa jatkuva sijoittaminen Euroopan ja kehittyvien markkinoiden pörsseihin kustannustehokkaasti. Uskon että tulevien kuukausien aikana tehdyt sijoitukset sisältävät erittäin hyvän pidemmän aikavälin tuotto-odotuksen.
Rahastot ovat sitten vähän eksoottisempi mauste ja käsittävät vain 25% kuukausisijoituksista. Tämä johtuu pääasiassa siitä että niissä on isommat kulut. Toisaalta uskon että jos jossakin markkinoilla aktiivisesta sijoittamisesta on hyötyä niin Venäjän ja Latinalaisen Amerikan markknoilla. Tykkään myös Seligsonista yrityksenä, joten rahastoyhtiön valinta on tässä tapauksessa selvä juttu.

Näillä eväillä mennään nyt sitten taantumaa ja kaukana orastavaa elpymistä kohti. Lisäksi työkalupakissa on osto-ohjelma kahteen laajasti hajauttavaan ETF:ään, joka on vasta aluillaan. Tarkoitus on jatkaa kuukausisijoituksia tällä volyymillä myös "parempina aikoina". Osto-ohjelma taas jatkuu vain kurssien laskiessa. 

Salkun mylläystä koronakriisin keskellä

Ti, 17/03/2020 - 19:42
Koronakriisin aiheuttama osakkeiden laajamittainen romahdus antoi minulle hyvän mahdollisuuden uudelleenjärjestellä salkkua. Myin tänään pois useita salkussa olleita osakkeita ja ETF:iä mitkä olivat tappiolla ja ostin tilalle suurin piirtein samalla summalla mielekkäämpiä sijoituksia. 
Tappiolliset myynnit säästävät myös pääomaveroja - tämän päivän myyntitappioilla saan katettua esimerkiksi isot pääomaverot mitä alkuvuodesta kirjautui Hoivatilojen ostotarjouksen toteuduttua.
Mutta sitten pidemmittä puheitta asiaan, koska sitä on paljon! Aloitetaan myynneistä, joita tuli yhteensä lähes 14 keuron edestä.
 • Nordea: Myin koko muutaman tonnin arvoisen Nordea-pottini, koska en näe kovin ruusuista tulevaisuutta pankkibisnekselle. Tähän tuli tilalle mielekkäämpi finanssisektorin osake josta enemmän alempana ja jonka saatatte arvata jo tätä lukiessa :)
 • iShares Aging Population ETF (2B77): Tämä oli aika iso potti ja tappiolla pari tonnia. Olen miettinyt tätä pitkään ja tullut siihen tulokseen että sijoitan mieluummin selkeämpiin indekseihin tai mielenkiintoisempiin teemoihin (kuten automaatioon).
 • Vanguard international ex-US REIT (VNQI): Tämä sijoitus oli kivasti tappiolla ja sai lähdöt salkusta. Tähän tuli tilalle vastaavaa europörssien puolelta.

  Sitten päivän ostoihin, kokoluokaltaan suurin piirtein päivän myyntejä vastaavalla summalla:
  • Sampo: Klassikkofirma, jolla useita mielenkiintoisia liiketoimintoja. Erityisesti vakuutusliiketoiminta on kannattavaa. Tein Sampoon 2500 euron lisäyksen (hintaan 22,7 e/kpl) ja se tuli ikään kuin Nordean "tilalle". Uskon että Sampo menestyy Nordeaa paremmin jatkossa, ja olenhan toki Nordeankin omistaja Sammon kautta.
  • Huhtamäki: Ostin ensimmäisen kerran koskaan tätä mainiota firmaa, hintaan 26,38 e/kpl, ja yli 3000 euron potin. Huhtamäen biopohjaisille ruoka- ja juomapakkauksille lienee kysyntää tulevaisuudessakin, vaikka ymmärrettävästi lähiaikoina on tuolla sektorilla alentunutta kysyntää. 
  • Omega Healthcare Investors (OHI): Tämä terveydenhuoltokiinteistöihin sijoittava jenkki-REIT on laskenut aivan massiivisesti. Laitoin aiempien sijoitusteni lisäksi tänne reilun 2000 euron sijoituksen hintaan 18,81 dollaria/kpl. 
  • Nike: Nike on ikoninen firma ja ei muita esittelyjä kaipaa. Ostin aiempien lisäksi reilun 2000 euron potin Nikeä hintaan 64,44 dollaria/kpl.
  • ZPRP: Tämä eurooppalaisiin kiinteistömarkkinoihin keskittyvä ETF muistuttaa melko läheisesti pois myymääni VNQI:tä, mutta sillä erotuksella että osingot uudelleen sijoitetaan ja tätä voi ostaa vastakin europörsseistä. Ostohinta 23,13 e/kpl ja kokonaissumma n. 3500 euroa.
  Lisäksi tein toisen erän osakesäästötilin lisäostoista. Tässä on kyse siitä, että tyhjensin OST:n sijoituksia 28000 euron edestä juuri koronapaniikin alkuvaiheessa, ja nyt palauttelen pienissä erissä näitä osakkeita takaisin salkkuun. Ostot joista jokainen oli reilut 3000 euroa, toteutuivat seuraavasti.
  • Citycon: 5,8 e/kpl (37% halvemmalla kuin aiempi myyntihinta)
  • Konecranes: 17,28 e/kpl (33% halvemmalla kuin aiempi myyntihinta)
  • UPM: 21,93% (23% halvemmalla kuin aiempi myyntihinta)
  Osakesäästötilin osalta jätin vielä jokaisen yllämainitun osalta yhdet reilun 3000 euron jemmakassat odottamaan vielä alempia pohjia. Nykymenolla näyttää että sellaisia on tulossa...
  Olipa mukavaa "rymsteerata" salkkua! Jos ei muuta, niin ainakin tulee sellainen olo että tilanne on hallussa ja salkku kunnossa joskus alkavaa tulevaa nousua varten. Tulevat viikot sitten näyttävät aika paljon mihin mennään. Osto-ohjelma on käynnissä ja aktivoituu heti jos seuraavat tasot tulevat vastaan.

  Osto-ohjelma jatkuu edelleen... 2 ETF-ostoa lisää

  Ma, 16/03/2020 - 16:02
  Nämä päivitykset alkavat vähän toistaa itseään. No, olen aina raportoinut ostot jotakuinkin reaaliajassa joten jatketaan perinnettä. Tämän päiväin päivitys toistaa samat ostot kuin viime perjantain merkinnässä mainittiin, nyt taas 5% halventuneilta tasoilta.
  Alla tuoreet merkinnät, ostin molempia ETF:iä jälleen noin 1500 eurolla. Merkinnät tällä kertaa kpl-hinnoilla 204,5 (LWCR) ja 5,296 (2B76).
  Nämä olivatkin osto-ohjelman neljännet ostot. Veikkaan edelleen että lisää tulee.
  Tulen pitämään osto-ohjelmasta kiinni, nyt vaan toivotaan että käteinen riittää ettei tarvitse lainata muualta :)

  Osto-ohjelma jatkuu: 2 uutta ostoa

  Pe, 13/03/2020 - 10:57
  Eilisen historiallisen laskupäivän jälkeen markkinat ovat vaihteeksi varovaisessa nousussa. Sellainen fiilis on itsellä kuitenkin, että eiköhän lasku jatku taas tänään iltaa kohti tai viimeistään ensi viikolla.
  Nousuavauksesta huolimatta ehdin poimia osto-ohjelman mukaisesti 1500 euron erät Automation & Robotics -ETF:ää 5,62 e/kpl ja LWCR:ää 215,85 e/kpl. Molemmat olivat juuri osto-ohjelman kolmansien osto-tasojen alapuolella. Alla päivitetty osto-ohjelman taulukko.
  Täytyy sanoa, että osto-ohjelma tuo mukavasti mielenrauhaa hurjan turbulenssin keskellä. Samalla se pakottaa ostamaan, vaikka muuten pelottaisi. En ihmettelisi, jos joutuisin esimerkiksi tänään tekemään seuraavatkin sijoitukset, sillä 5% lasku tuntuu olevan ihan jokapäiväistä arkea nykyään...


  Alan täyttää OST:tä takaisin edullisemmilla osakkeilla

  To, 12/03/2020 - 16:59
  Tasan viikko sitten tein melko fiksun myyntipäätöksen. Tyhjensin OST:ltä 3/5 sijoituksesta ja sain niistä melkein omat takaisin tuolloin. Näin jälkikäteen ajateltuna ajoitus oli mainio.
  Myydyistä osakkeista (jokainen erä oli 9000-10000 euroa), koronapaniikki on niistänyt tätä kirjoitettaessa aikamoisen siivun:
  • UPM: -18,7%
  • Konecranes: -25,7%
  • Citycon: -20,0 %
  Jotta tämä myyntiliike olisi täydellinen, niin tarkoitushan on ostaa nämä samoilla summilla mutta huomattavasti halvemmilla hinnoilla takaisin!
  Tänään aloitin kyseisen operaation, joka on tarkoitus jakaa kolmeen osaan. Ostin äsken erän jokaista yllä mainittua osaketta n. 3300-3500 euron haarukassa.
  Kappalehinnat näissä ostoissa olivat seuraavat UPM 23,01 e, Konecranes 19,21 e, Citycon 7,41 e.
   Nämähän olivat tänäänkin aivan vapaapudotuksessa! Esim. Citycon halventui melkein 10%, Konecranes yli 8% ja UPM laski yli 6%. Samalla tietysti jo ennestään hyvät osinkoprosentit ovat nousussa, joskin voisi kuvitella että taloustaantuman oloissa osinkoja lasketaan...
   Voi myös hyvällä syyllä olettaa että lasku jatkuu markkinoilla. Siitä syystä ostinkin näistä vasta kolmanneksen "takaisin". Seuraavat ostot sitten mahdollisesti halvemmalla hinnalla, mutta olen valmis toki hankkimaan näitä kalliimmallakin. Joka tapauksessa viikon takainen myyntihinta on todella kaukana, joten kerrankin tuli tehtyä onnistunut treidi :)

   Osto-ohjelmat kohti tuntematonta pohjaa: Maailmanindeksi & robotiikka

   To, 12/03/2020 - 10:55
   Maailmantalous ja osakemarkkinat ovat kohtaamassa finanssikriisin kokoluokkaa muistuttavan shokin. Tällä kertaa shokin syy on hyvin erilainen, mutta vaikutukset markkinoilla samaa luokkaa. Taloudellinen toimeliaisuus laskee massiivisesti kun matkustusrajoituksia lanseerataan, liiketoimintoja ja työpaikkoja suljetaan, ja tapahtumia perutaan. 
   No, jos rehellisiä ollaan, niin eihän tällaista ollut edes finanssikriisissä. Siinä vaiheessa kun ihmisten terveys on uhattuna, niin ollaan valmiita isoihin uhrauksiin. Ja samoin pörsseissä paniikki vahvistuu taloudellisten vaikutusten lisäksi myös yleisen tunnelman mukana.
   ´Tällaisen hurjan volatiliteetin aikana itseäni rauhoittaa selkeä suunnitelma. Tässä tapauksessa sellainen on riittävä käteiskassa ja osto-ohjelma laskeviin kursseihin. Kuten edellisessä postauksessani jo pohdiskelin, aloitan osto-ohjelman kahdella ETF-tuotteella:
   Amundi Index Equity Global Low Carbon (LWCR): Markkina-arvopainotettu maailmanindeksi (kehittyneet markkinat) josta on vähennetty hiiliriskisiä yrityksiä. Tällä pääsee mukaan markkinoiden isoihin ilmiöihin ja myös FANG:ien kyytiin kun aikanaan nousevat.
   iShares Automation & Robotics (2B76): Mielestäni mielenkiintoisin sektori lähitulevaisuudessa. Laajasti hajautettu portfolio. Ja laskenut tosi rajusti.
   Osto-ohjelman aloituspisteenä toimivat edellisessä postauksessa toteutuneet ostotasot. Tuossa vaiheessa markkinat olivat tulleet alas jo n. 15-20 % huipuistaan, ja nyt sitten jatkossa teen ostoja 5% välein. Ostot tulevat olemaan joka kerta 1500 euroa/erä kumpaankin ETF:ään.
   Osto-ohjelman kooste näkyy alla. Tulen päivittämään tätä taulukkoa sitä mukaa kun/jos osto-ohjelma etenee. Kuten taulukosta näkyy, osto-ohjelman toinen taso alitettiin tänään, joten tein 1500 euron kokoiset ostot molempiin ETF:iin. Osta 2B76 osalta toteutui hintaan 5,71 e/kpl ja LWCR osalta 222,7 e/kpl. Molemmat olivat aamusta hirmuisissa laskulukemissa, myyntilaitaa riitti :)


   Yllä kuvattu osto-ohjelma riittää aina siihen asti että molempien kurssit puolittuvat osto-ohjelman aloitustasosta. Huomionarvoista on että alkutasokaan ei ole missään huippujen lähellä, vaan 15-20% pudotusten jälkeen. Uskoisin että tällä ohjelmalla pääsen onkimaan pohjat.

   Osto-ohjelman toteuttaminen kokonaisuudessaan vaatii näiden ostojen jälkeen vielä 36000 euroa. Jollei ihan pohjille asti jouduta hyvin nopeasti, käteisen pitäisi riittää. Laitoin myös korkosijoitukset suunnitellusti myyntiin (Evlin yrityslainarahasto ja DXSU), joista saan vajaat 12000 euroa käteisen puolelle pienellä tappiolla. Nyt on siis sotakassa valmiina hirmuisen pudotukseen. Pidetään tuoleista kiinni!

   Oletteko muut nyt myös ostoksilla vai edelleen "wait-and-see"?