Hyppää pääsisältöön

Lähi-itään sijoittavat ETF rahastot

6 replies [Uusin kirjoitus]
Käyttäjän Kai Nyman kuva
Offline
Joined: 15/02/2008

Ohessa kahden Lähi-Itään sijoittavan ETF sijoitusrahaston EGPT (Egypti) ja GAF (Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä) kurssikäyrät.

Ihan mielenkiintoisia rahastoja jos uskaltaa spekuloida Lähi-Idän poliittisella tilanteella. Molemmat ovat laskeneet 5..10% huipustaan ja niiden arvot voivat palautua sitten kun poliittinen tilanne rauhoittuu. Näitä voi ostaa niiden Suomessa toimivien rahastoyhtiöiden ja pankkien kautta, jotka tarjoavat mahdollisuutta käydä kauppaa amerikkalaisilla osakkeilla.

Minulla itselläni on hieman molempia rahastoja - ihan mielenkiintoinen kokeilu.

GAF ja EGPT rahastojen kurssikäyrät: Lähde http://finance.yahoo.com/

Käyttäjän J.Peltomäki kuva
Offline
Joined: 29/12/2008
EGPT

EGPT on heilunut jo välillä jo lähes 20 USD. Olen yrittänyt lyhyeksi myydä sitä noin 19.50 USD, mutta en ole vieläkään saanut osakkeita lainattua välittäjäni kauttacrying

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva
Joined: 20/01/2009
CFD peliin?

Olisiko tämä siis oikea paikka CFD:lle? Saxo tuntuu tällaistakin versiota tarjoavan - eli marginaalilla myymään EGPT:tä vastaavaa CFD:tä. Pientä korkomaksua vastaan tietenkin....

Irtoaminen allaolevasta indeksistä taitaa kyllä jo olla vähintäänkin toisessa potenssissa :)

Käyttäjän J.Peltomäki kuva
Offline
Joined: 29/12/2008
CFD

En lähde niihin sekaantumaan. On sitä välillä ollut EGPT tarjolla lainattavaksi, mutta ei ole oikeilla hinnoilla osunut kohdalle. Sitten kannattaa alkaa miettimään, että minkä takia niitä on vähän tarjolla --> kova kysyntä lyhyeksimyynneille;)

Vierailija
Kunhan muistat miten Porsche opetti lyheksimyyjiä
Käyttäjän J.Peltomäki kuva
Offline
Joined: 29/12/2008
Mätäpaise

EGPT noin 5.5 % Nyt alkoi EGPT:n markkinahinta-NAV ero kaventua kuin mätä paiseesta. Harmi, että noita ei ollut shorttaukseen saatavilla. Jos tällaisia tilaisuuksia tulisi enemmän ja indeksiosuuksia olisi vain tajolla sitä olisi kohta Porschen omistaja.

Käyttäjän J.Peltomäki kuva
Offline
Joined: 29/12/2008
Egypti

Meinaatko, että Egyptin pörssi nousee jotain 50 % - 100 %, kun se aukeaa? Markkinoilla on paljon tilanteita, jolloin ETF-rahastoja kannattaa lyhyeksimyydä, kun esim. niiden preemiot ovat mitä ovat. ETF- tai ETN rahastojen ostaminen ei nimittäin ole sama asia kuin indeksin ostaminen. Viime viikon esimerkkinä voi katsoa mitä puuvillalle (BAL) tapahtui.