Lähi-itään sijoittavat ETF rahastot

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Ohessa kahden Lähi-Itään sijoittavan ETF sijoitusrahaston EGPT (Egypti) ja GAF (Pohjois-Afrikka ja Lähi-Itä) kurssikäyrät.

Ihan mielenkiintoisia rahastoja jos uskaltaa spekuloida Lähi-Idän poliittisella tilanteella. Molemmat ovat laskeneet 5..10% huipustaan ja niiden arvot voivat palautua sitten kun poliittinen tilanne rauhoittuu. Näitä voi ostaa niiden Suomessa toimivien rahastoyhtiöiden ja pankkien kautta, jotka tarjoavat mahdollisuutta käydä kauppaa amerikkalaisilla osakkeilla.

Minulla itselläni on hieman molempia rahastoja - ihan mielenkiintoinen kokeilu.

GAF ja EGPT rahastojen kurssikäyrät: Lähde http://finance.yahoo.com/

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

EGPT on heilunut jo välillä jo lähes 20 USD. Olen yrittänyt lyhyeksi myydä sitä noin 19.50 USD, mutta en ole vieläkään saanut osakkeita lainattua välittäjäni kauttacrying

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

Meinaatko, että Egyptin pörssi nousee jotain 50 % - 100 %, kun se aukeaa? Markkinoilla on paljon tilanteita, jolloin ETF-rahastoja kannattaa lyhyeksimyydä, kun esim. niiden preemiot ovat mitä ovat. ETF- tai ETN rahastojen ostaminen ei nimittäin ole sama asia kuin indeksin ostaminen. Viime viikon esimerkkinä voi katsoa mitä puuvillalle (BAL) tapahtui.

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

EGPT noin 5.5 % Nyt alkoi EGPT:n markkinahinta-NAV ero kaventua kuin mätä paiseesta. Harmi, että noita ei ollut shorttaukseen saatavilla. Jos tällaisia tilaisuuksia tulisi enemmän ja indeksiosuuksia olisi vain tajolla sitä olisi kohta Porschen omistaja.

Käyttäjän Lars Stormbom - Homo Economicus kuva

Olisiko tämä siis oikea paikka CFD:lle? Saxo tuntuu tällaistakin versiota tarjoavan - eli marginaalilla myymään EGPT:tä vastaavaa CFD:tä. Pientä korkomaksua vastaan tietenkin....

Irtoaminen allaolevasta indeksistä taitaa kyllä jo olla vähintäänkin toisessa potenssissa :)

Käyttäjän J.Peltomäki kuva

En lähde niihin sekaantumaan. On sitä välillä ollut EGPT tarjolla lainattavaksi, mutta ei ole oikeilla hinnoilla osunut kohdalle. Sitten kannattaa alkaa miettimään, että minkä takia niitä on vähän tarjolla --> kova kysyntä lyhyeksimyynneille;)

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.