Ranskan talouselämä sykkii yhden pilevenpiirtäjäalueen ympärillä

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Kävin alkuviikosta tutustumassa ja ihastumassa Pariisin toimistokeskittymään La Defence alueeseen.

Alueella on Ranskan suurimpien yritysten pääkonttorit ja talouselämän peruspilarit. Sen varassa Ranskan talouselämä elää ja hengittää. Talouselämän päätoimintojen keskittäminen yhteen paikkaan on tarkoitukaista ja näyttävää. Lyhyet fyysiset etäisyydet tehostavat toimintaa.

Työmatkaliikenne on ratkaistu minun mielestäni erittäin tehokkaasti. Alue liittyy muuhun metroverkkoon erittäin nopean junayhteyden avulla, joka kiidättää työntekijät Pariisin metroverkon solmupisteisiin muutamassa minuutissa. Lisäksi alueen alla on moottoritie, joka yhdistää kumipyörillä kulkevat Pariisin ympäri kulkevaan moottoritieverkostoon. 

Ennen kaikkea minut lumosi alueen arkkitehtuuri. Sommittelu ja ratkaisut olivat tyylikkäämmät kuin millään muulla pilvenpiirtäjäalueella jossa olen käynyt. Tässäkin suhteessa alue on onnistunut.

Helsingin ympäristöön on tulossa muutama pilvenpiirtäjä Keilaniemeen, Pasilaan, Kalasatamaan, Leppävaaraan ja Niittykumpuun. Kuhunkin torni tai muutama. Ratkaisu on ulkonäöllisesti ja asumismiljöön kannalta onnistunut. Mutta Ranskalaisten tapa keskittää kaikki samaan paikkaan on näyttävä ja se on oikein toteutettuna erittäin tehokas. 

 

 

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.