Mielenkiintoista tekstiä prof. Vireniltä

Käyttäjän J.Vahe kuva

(kuten aina)

 

 "Vielä 15 vuotta sitten henkilökunnalla oli selvät minimimäärät opetusvelvollisuuden suhteen (esim. professoreilla 140 tuntia vuodessa). Nyt ei ole mitään, ja keskimääräiset tuntimäärät ovat vain ehkä puolet edellä mainitusta. Sivumennen sanottuna kukaan ei tiedä, paljonko kontaktiopetusta on korkeakouluissa (mielenkiintoinen tuotantoprosessi, muuten). Kiintiöiden poistamista perusteltiin aikanaan ”opetuksen monimuotoisuuden lisäämisellä”, mikä oli tietenkin vain verbaalinen sumuverho työmäärän vähentämiselle (sinänsä loistavaa lobbaritoimintaa; onneksi olkoon professoriliitto)."

 

http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244770-kun-on-liikaa-rahaa

Opetusta 140 h/vk on noin 3,5 vk vuodessa. Silloin jää aikaa olla yritysten hallituksissa, oman yrityksen konsulttina tai harrastaa osakekauppaa.

Käyttäjän J.Vahe kuva

on vanha luku. Nyt se on "ehkä puolet edellä mainitusta"  eli 1,75 h / vko angry

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Toimin aikoinaan assarina TKK:ssa (nykyisin Aalto yliopisto) sovelletun elektroniikan labrassa jossa proffana oli silloin Jääskeläinen. Minulla oli jonkin luonteista luonnoimista (joita nimitettiin laskareiksi) noin 50 hengen porukalle varmaan noin 2 tuntia viikossa. Se oli minulle huomattavan raskasta. Palkka maksettiin kahdesta tunnista viikossa. Minun piti niiden kahden tunnin ohella opisekella luonnoimani asiat, valmistella luonnot ja tarkistaa tentit. Olin kyllä suosittu, mutta koin homman raskaaksi ja luovuin aikanaan hommasta.

Kunnoitan niitä jotka valmistelevat luennot ja luonnoivat uutta asiaa neljä tuntia viikossa. Ei se luennoiminen ole vaikeaa sitten kun osaa asiansa ja luentomateriaali on valmiina. Mutta siinä se vaikeus juuri piileekin. 

Käyttäjän J.Vahe kuva

Kun olin 25 v. iässä lukion opettajana (18 h / vko), SE oli rasittavaa. Perussyy on, että gradussa yms. perehdytään kovin pieneen osaan ko. alasta. Pidin itsekin OKL:ssa joskus luentosarjaa. Opetuksen laatua voi aina epäillä, muttei se ainakaan raskaalta tuntunut.

En väittäisi kaikkea yo-opetusta ylen syvälliseksi. Mitä luennolla sanotaan, on vaikea todistaa. Tuossa viittaan ihan kiistattomaan potaskaan tutkimuksessa ja kurssikirjassa (Sipilä, Roos).

Jälleen kerran! Löysää perustuslakivaliokunnassa.

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.