Aloitan tekniseen analyysiin perustuvan kaupankäynnin

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Olen aloittelemassa tekniseen analyysiin perustuvaa keskinopeaa kaupankäyntiä ja jaan tällä palstalla kokemukseni (risut, ruusut ja muut oksat)

Mikä on keskinopea? No minun tapauksessani keskinopea tarkoittaa sitä, että ostan tai myyn keskimäärin kerran viikossa kutakin seurannassa olevaa osakelajia. Kyse ei siis ole päiväkaupasta vaan hidastempoisemmasta toiminnasta.

Systeemi toimii seuraavasti:

  1. Lasken joka päivä omatekemällä ohjelmalla (ei ihan oma; on tehty matemaatikko Lauri Nyman:n ohjeiden mukaan) mitä pitää ostaa ja myydä. Ohjelman ajaminen kestää noin 5 min kaikkine pikku juttuineen.
  2. Sitten teen kaupat Nordnetin erillisessä salkussa niin että voin seurata kuinka homma oikeasti tuottaa ja toimii

Algoritmia on testattu vuoden ajan ilman oikeaa rahaa. Algoritmi on ajettu joka päivä siten että sen käytössä ei ole ollut tulevaa kurssidataa, ja se on tehnyt tämän tiedon perusteella "virtuaaliset" kaupat. Tulokset ovat sen verran lupaavia että nyt ajattelin aloittaa oikean kaupankäynnin kokeilemisen. Saapa nähdä kuinka käy. 

Sen verran minulle on kuitenkin selvinnyt, että tekninen analyysi ei ole helppoa. On hyvä että mukana on matemaatikko.

 

 

Tuo on kohtuullisen nopea tahti, jossa kustannuksista tuppaa tulemaan ongelma. Kiintoisaa kuulla kokemuksistasi tuonnempana!

Hei,

Oliko tarkoituksenasi kertoa kaupoista reaaliajassa?

Aihe on mielenkiintoinen. Itsekin swingaamista harrastavana. Ei vaan ole vielä löytynyt ihan sopivaa ja siis toimivaa systeemiä.

t: JR

Käyttäjän Kai Nyman kuva

Hei

Systeemin einsimmäinen, erittäin puutteellinen versio on testausvaiheessa eikä sitä ehkä kannata vielä peesata. 

Kun kerran pyysit niin laitoin salkun Nordnetin sharevilleen julkiseksi. Se löytyy nimimerkillä "Kettu invest". Luulen että alussa tulee takkiin mutta voihan olla että menestystä alkaa tulla sitten kun algoritmi vähitellen kehittyy.

Testaan algoritmia ensin maa-etf rahastoilla. Ne käyttäytyvät joltisen siististi ja ennustettavasti. Epäilen että testausvaiheessa löytyy ongelmia. Ohjelmistossa voi olla bugeja ja voi olla että ohjelmiston esitestauksen antamat tulokset ovat jostain syystä virheellisiä. Kaikkea ei ole tehty pedanttisen huolellisesti. Mutta haluan kuitenkin yrittää. Joskus voi onnistua. Onhan sitäkin sattunut. 

Kai

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt png jpg.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.