Viisi miljoonaa vihreän energian työpaikkaa

USA:n presidentinvaaleissa oli myös kyse energiapolitiikasta. Eräs demokraattien ehdokkaan Barack Obaman vaalilupausta oli luoda 5 miljoonaa uutta työpaikkaa vihreän energian hankkeiden avulla. Tarkoitus on edistää energiatehokkuutta ja tuulivoimaa, parantaa sähköverkon älykkyyttä, korvata hiilivoimaa ja lisätä rakennusten energiatehokkuutta. Ohjelman kustannukset olisivat kymmenessä vuodessa 150 $-biljoonaa.

Epäilijät sanovat, että viiden miljoonan työpaikan luomiseen tarvitaan 500 $-biljoonaa. Mutta työpaikat ovatkin sitten vihreä paitasia työpaikkoja (green-collar jobs), eikä haalari (blue-collar) vai toimistotöitä (white-collar).
http://online.wsj.com/article/SB122601449992806743.html

Mutta Obaman voitto vaaleissa on aikaansaanut kovia nousuja eräissä vaihtoehtoiseen energian tuottamiseen liittyvissä osakkeissa.
Suzlon , intialainen tuulivoimaloiden valmistaja +59 %
Yonghyun, eteläkorealainen tuulivoimaloiden komponenttien valmistaja +49 %
Solargiga , aurinkopaneeleja Kiinassa +23 %
GS Yuasa , ladattavia paristoja Japanissa +42 %
Sanyo Electric , sähkön varastointia Japanissa +39 %
http://www.ft.com/cms/s/0/a27a849c-ad35-11dd-971e-000077b07658.html

2 thoughts on “Viisi miljoonaa vihreän energian työpaikkaa

  1. Muistaakseni Obama lupasi

    Muistaakseni Obama lupasi että USA liittyy Kioton ilmastosopimukseen tai vastaavaan hiilidioksidipäästöjä tehokkaasti ehkäisevään kansainväliseen järjestelyyn.

  2. Obaman lupaus Kioton sopimuksesta

    Obaman lupaus Kioton sopimuksestaon tavanomainen poliitikon lupaus – kyllä mutta. Eli Obaman hallinto tule suhtautumaan rakentavasti Kioton sopimukseen. Emissioihin tullaan puuttumaan tarmokasti ja samalla esitetään pitkä lista toimista päämäärän saavuttamiseksi.

    Ilmeisestikin Obama ei ole sitoutunut Kioton mukaiseen USA:n emissioiden pienentämiseen 6 % alle vuoden 1990 tason vuoteen 2012 mennessä. Sen sijaan puhutaan vuoden 1990 tason vuoteen 2020 mennessä.
     
    Tämän seurauksena on Kioton sopimuksesta sanottu:
    But a crucial outcome of all this –is that the Kyoto Protocol is dead. 

Comments are closed.

Related Posts