Venäjän ja Turkin osakkeet ovat alennusmyynnissä

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Mistä saa halvimpia osakkeita? Asia selviää piksun "Analyysit / maaindeksit" sivulta. Osakkeet ovat halvimpia Venäjällä, jos mittana käytetään tulostuottoa suhteutettuna osakkeen pörssiarvoon. Tuotto on 13% tasolla. Hyvää tulostuottoa saa myös Turkista, Kreikasta ja Brasiliasta. Nämä ovat kaikki taannoisia kriisimaita. Vakaiden maiden osakkeet tuottavat huomattavasti vähemmän, tyypillisesti alle 5%.

Tulostuoton ohella kannattaa seurata kasvua

Tulostuotto ei ole ainoa asia jota sijoittajan kannattaa seurata. Toinen merkittävä tekijä on kasvu. Yksittäisten osakkeiden ja myös kokonaisten pörssi-indeksien arvo muodostuu pääosin näistä kahdesta tekijästä, kasvusta ja tulostuotosta. 

Suuremman riskin (volatiliteetin) sijoitustuotteita saa halvemmalla

On olemassa myös kolmas tekijä, riski. Riski vaikuttaa kahteen suuntaan, kurssi voi joko nousta tai laskea. Riski voi siis toteutuessaan olla joko positiivista tai negatiivista. Sijoittajat kuitenkin hinnoittelevat riskin negatiivisesti ja korkean volatiliteetin (riskin) sijoitustuotteita saa halvemmalla.

Suuren volatiliteetin sijoitustuotteiden edullisuuteen on olemassa rationaalinen syy. Suursijoittajat ottavat velkavipua silloin kun riski (volatiliteetti) on pienempi ja he joutuvat tasapainottamaan suuremman riskin sijoituksia pitämällä enemmän käteistä. Suursijoittajan kannalta suuren riskin ja suuren tuoton sijoitusinstrumentti on siis yhtä hyvä kuin pienen riskin ja pienen tuoton instrumentti. Kumpikin tuottaa hänen kannaltaan loppujen lopuksi yhtä hyvin. Tässä syy siihen miksi suuremman riskin (volatiliteetin) instrumentteja saa halvemmalla.

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.