Suomen Pankki: Osakkeenomistajat joutuvat rahoittamaan horjuvia pankkejaan

Suomen Pankin Euro & Talous lehden julkistamistilaisuudessa puhunut pääjohtaja Erkki Liikanen kertoi että:

  • Pankkien osakkeenomistajat joutuvat nykyisessä kriisissä vastaamaan pankkien pääomittamisesta (kun pankkien vakavaraisuus jatkossa horjuu / Piksu toimitus)
  • Maailmantalouden kasvu heikkenee ja arvioidaan olevan 3,6% ensi vuonna. (Kasvun painopiste on kehittyvissä maissa ja Suomen kasvuksi arvioidaan 0,9%.)
  • Luottolamassa ei vielä olla, mutta on tärkeää estää kielteinen kehitys. Demokraattisen, poliittisen päätöksenteon on hoidettava oma osuutensa ja laitettava valtiontaloutensa kuntoon. Pankkien taseissa olevien valtion velkakirjojen arvo riippuu valtioiden toimista.
  • Euroopan Keskuspankki on (Perustamiskijansa ja mandaattinsa vastaisesti / Piksu toimitus) joutunut ostamaan velkaantuneiden valtioiden joukkovelkakirjalainoja ja tällä tavalla tukemaan (Eurobondien kaltaisella tavalla / Piksu toimitus) velkaantuneita maita. Joukkuepelaajana Erkki Liikanen kertoi tukevansa näitä Euroopan keskuspankissa yhteisesti sovittuja menettelytapoja.

Euro & Talous lehden mukaan Suomi on pärjännyt viime vuosina yhtä hyvin kuin talouttaan tasapainossa pitäneet kauko-Idän maat.

BKT:n kehitys (Lähde: Euro & Talous)

Enemmän ja parempaa tietoa talouden kehittymisestä on Suomen Pankin Euro & Talous lehdessä.

 

 

 

Related Posts