Naisasiaa

 

 

 

 

Vanhana sufragettinä olen sitä mieltä, että Piksussa sopisi käsitellä myös naisasiaa, ainakin vappuna, kun pörssi on suljettu ja skumppapullot avattu. Tiedättehän ”i allmänhet tycker jag mycket om kvinnor och allmänna kvinnor i synnerhet”.

 

TE käsitteli numerossaan 17/2016  sataa merkittävintä Suomen päättäjänaista – tämä oli otsikko. Käytännössä tosin käsiteltiin vain talouselämää. Ainoa politiikkaan liittyvä nimi oli Sirpa Pietikäinen sijalla 50. Kahden ensimmäisen nimen (siis sijat 1. ja 2., Baldauf ja Brunila) osalta valinta lienee onnistunut. Ainoa varaus on se, että Baldauf on jo 60 ja Brunila 58 (tasa-arvon nimissä ikä sopii hyvin huomioida).

Noin 20. sijan jälkeen valinta tuli kovin huteraksi. Pelkkä hallitusjäsenyys kun ei käytännössä kovin paljon takaa.

Eniten minua hämmästytti vasta 85. sijalla oleva listan uusi jäsen Leena Mörttinen, 49. Taloustieteen tohtorilla on kunnioitettava luettelo työpaikkoja: SP, EKP, EK ja nyt Matti Vanhasen seuraajana Perheyritysten liitossa. Arviooni ei vaikuta tietenkään mitenkään se, että huolellisen tutkimukseni jälkeen totesin Mörttisen olevan joukossa myös parhaimman näköisen.

 

Juuri ennen vappua Lenita Toivakan mies tuli vaimonsa apuun ja ilmoitti miehen tj:na päättäneen yksinään tytäryhtiön perustamisesta verosuunnittelun nimissä. Vaimo ei asiasta ollut päättämässä.

Voi olla tietysti tottakin, että Toivakan perheessä mies perheen päänä huolehtii raha-asioista. Hiukka problemaattista on vain se, että juridisesti yrityksen asioista päättää hallitus, johon LenitaToivakka kuuluu. Mies tj:na panee vain täytäntöön hallituksen päätöksiä.

Asialla on merkitystä, koska rouva Toivakka on perheyrityksen lisäksi jäsenenä myös sellaisessa kuin Suomen hallituksessa.

Glada vappen! 

Related Posts