Metsämaa on halvinta etelä-Pohjanmaalla ja Kymenlaaksossa

Käyttäjän Piksu Toimitus kuva

Metsämaan mediaanihinta ei ole kaikkialla metsänkasvun mukaista. Metsämaan hinta on, jos metsänkasvun ottaa huomioon, esimerkiksi Kymenlaaksossa lähes parikymmentä prosenttia halvempaa kuin esimerkiksi Satakunnassa. Halvimmat metsänkasvuun suhteutetut hinnat näyttäisivät maanmittauslaistoksen kauppahintatilaston mukaan löytyvän Etelä-Pohjanmaalta ja itä-Suomen eteläosista.

Metsänkasvun määrää kasvukauden lämpösumma ja kasvukauden pituus. Oheisessa kuvassa on ilmatieteen laitoksen tuottama kasvukauden pituutta kuvaava kartta.  Karttaan on summittaisesti merkitty metsänkasvu prosentteina Suomen parhaiden alueiden kasvusta. Kaikenkaikkiaan lämpösumma ja kasvukauden pituus selittävät suurimman osan metsämaan hinnaneroista.

Pohjois-Suomi tulee hyötymään eniten ilmaston lämpenemisestä. Puun kasvu voi hyvinkin kaksinkertaistua Rovaniemen pohjoispuolisilla alueilla. Muutos on suurin siellä missä metsänkasvu on tällä hetkellä olematonta.

 

 

Artikkeli: 

Lisää uusi kommentti

Suodatettu HTML

  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <p> <h1> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <img> <map> <hr> <br> <br /> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <table> <tr> <td> <em> <b> <u> <i> <strong> <font> <del> <ins> <sub> <sup> <pre> <address> <strike> <caption>
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
File attachments
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 150 KB.
Sallitut tiedostotyypit: txt jpg png.
CAPTCHA
Tällä kysymyksellä varmistamme että olet oikea inhimillinen käyttäjä (eikä koneellinen roskapostittaja)
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.